0

Négy középiskolás diák nyerte el az „Eger Város Ösztöndíjasa” címet 2018 őszén az előző tanév II. féléves eredménye és a benyújtott pályázatok alapján.

A Közgyűlés október 25-i ülésen a fiatalok Habis László polgármestertől vették át a támogatásról szóló oklevelet.

A támogatás 10 hónapon keresztül havi 10.000 Ft-os ösztöndíjból, valamint egyszeri, 100.000 Ft-os támogatásból áll. Az „Eger Város Ösztöndíjasa” program célja, hogy segítsen a tehetséges egri diákoknak a szakképesítés, az érettségi, a diploma megszerzésében, illetve hozzájáruljon ahhoz, hogy a képzett egri fiatalok a városban telepedjenek le.

Az egyösszegű, 100 ezer Ft-os hozzájárulást az alábbi feltételekkel fizeti ki a város a pályázat benyújtása óta folyamatosan egri lakóhellyel rendelkező hallgatónak: a diáknak igazolnia kell, hogy az érettségi vizsga évében felsőfokú oktatási intézménybe felvételt nyert és megkezdte a tanulmányait, vagy a szakmunkás képesítés megszerzését követően 90 napon belül képzettségének megfelelő munkahelyet létesített Egerben, és ez a jogviszonya legalább 3 hónapja megszakítás nélkül fennáll.

(Eger Önkormányzata legközelebb tavasszal, a tehetséges egyetemi-főiskolai hallgatók számára írja ki az Eger Város Ösztöndíjasa pályázatot.)

Eger Város Ösztöndíjasai – 2018/19-es tanév, középfok:

Ssz.

Tanuló neve

Intézmény neve

Liptai Kinga
Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium

Petik Eszter Vivien
Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet

Plerpa Zsófia
Dobó István Gimnázium

Váradi Edina Lilla
Dobó István Gimnázium

Az elnyert ösztöndíjhoz szívből gratulálunk a fiataloknak, tanulmányaikhoz pedig sok sikert kívánunk!

Megjegyzés küldése

 
Top