0

Az ősz színei mindenhol varázslatosak, de talán mégis a Mátrában a legszebbek. Mindenki ismeri Mátrafüredet, Sás-tót vagy éppen az ország két legmagasabb csúcsát, Kékestetőt és Galyatetőt, de ismerjük-e vajon a Szállás-hegyet? 

Kevesek által felkeresett rejtet zuga ez a Mátrának, mégis páratlan szépségű kilátópont a Pisztrángos-tótól nem is olyan messze, ám turistajelzés ide sem vezet. Páratlan kilátás Kékestetőre, Galyatetőre, Parádra és a távoli Tátrára. Utunkat mocsarak, elhagyott sípályák, bükkerdők, legendák, források kísérik – keressük fel és csodáljuk meg együtt a Mátra egy újabb kis ékszeres dobozát, a Szállás-hegyet. Kalandra fel! 

Sok-sok szeretettel várunk Mindenkit! 


A túra 10-12 éves kor alatt nem ajánlott. További információk és részvételi feltételek a kékkel szedett továbbiak gombra kattintva érhetők el, kérjük ezek részletes elolvasását. 

A túrát a Magyar Természetjáró Szövetség által minősített gyalogos szakágú bronzjelvényes, szakképesített túravezető, Demecs Norbi vezeti. 
A részvétel díja egységesen 1200 Ft/fő.
I love Mátra törzstúrázó pontgyűjtő (kék színű, számozása 15 ponttól kezdődik) füzettel rendelkező törzstagjaink számára 1000 Ft/fő, platina fokozatú túrázóink számára 800 Ft/fő. 
Légy törzstagunk, gyűjtsd a pontokat! Legyen neked is pontgyűjtő füzeted! 
Rendszeresen visszatérő Vendégeink hűségét sokszorosan megháláljuk! Az egyedi pontgyűjtő rendszerünk keretein belül létrehozott pontgyűjtő füzetben foglaltak alapján minden túra után egy pont írandó jóvá, s első körben 3, későbbiekben 10 pontonként értékes ajándéktárgyakat illetve a túrázáshoz praktikusan hasznosítható termékeket adunk ajándékba. Többek között az 50. pont után egy 5000 Ft értékű utalvány is felhasználható a Selfness Hotel Vadvirág éttermébe. 
Igényeld a pontgyűjtő-szünetben ingyenesen kérhető pontgyűjtő füzetünket, túrázz velünk minden évszakban, gyűjtsd a pontokat, szeld a kilométereket, szerezz új barátokat, élj, láss, nevess, gazdagodj értékes ajándékokkal! Várunk Rád, légy tagja Te is a Mátra legkedveltebb túracsapatának! 
Kérjük a pontos összeget készítsétek elő. A részvételi díj lecsatlakozás vagy a túra félbeszakítása esetén is teljes összegben fizetendő. A részvétel előzetes regisztrációhoz vagy jelentkezéshez nem kötött. Részvételi díj fizetése a helyszínen, a túra indulása előtt, kizárólag készpénzben. A részvételi díj tartalmazza a túravezetés,a túrakísérés, egy izomlazító reggeli nyújtás és a szervezés díját. Áfás számla igényeteket kérjük a túra előtti napon jelezzétek a lent megadott e-mail címen. 

Gyere, és éld át, milyen egy igazi kalandtúra a Mátrában! Kalandtúráinkra elsősorban azokat a rendszeresen túrázókat várjuk, akiket bevezethetünk a vadon igazi rejtélyébe! Kalandtúráink többnyire jelzetlen, járatlan utakon, sok esetben árkon-boron keresztül haladnak, kidőlt fák törzsein, hatalmas sziklaóriások és kőfolyások között, patakmederben, szurdokvölgyekben vagy meredek metsződésekben. Az ilyen jellegű kalandos eseményeinket elsősorban az elhivatott, kalandvágyó, akadályokat és kihívásokat kedvelő túrázók számára ajánljuk! 

A túra során részletes, élvezetes, izgalmas túravezetésnek köszönhetően lehetőség lesz a helyi legendák, hagyományok és népszokások, természeti érdekességek, látnivalók, erdőtípusok, nevezetes épületek illetve helyszínek, látnivalók teljes körű megismerésére, emellett megismerkedhetünk a helyi kőzetek geológiai múltjával, ősi legendavilággal.
Általános tájékoztató a túrával, túrázással kapcsolatban:

- A túra során egy hosszabb pihenő szünetben lesz lehetőség az otthonról hozott étel és ital forró tea, szendvics, csokoládé) elfogyasztására; valamint többször tartunk rövid technikai szüneteket;
- A túravezető tempóját kövessük, ne maradjunk le, a túravezetőt és a túrakísérőt ne előzzük meg, illetve ne hagyjuk le;
- Maradjunk mindig a túraösvényen, tartsuk be a túravezető által a túra elején elmondott tanácsokat;
- A túra előtt vagy alatt mellőzzük az alkoholos italok fogyasztását és a dohányzást;
- A túra során vigyázzunk magunkra és túratársainkra;
- A nagy létszám miatti várakozás esetén legyünk türelemmel, várjuk be túratársainkat az egyes megállóhelyeken.
- Kizárólag kényelmes öltözetben, időjárásnak megfelelő réteges ruházatban, hosszú nadrágban illetve túracipőben vagy bakancsban túrázzunk;
- A túra alatt tiszteljük meg a túravezetőt és társainkat példás magatartással.

Részletek: 
Találkozás: 2018. 10. 20. szombat – 10.10 Mátraháza, Vörösmarty turistaházzal szembeni buszmegálló bódé és tájékoztató térkép mellett, a 24-es főút mentén. Itt részvételi díj fizetése készpénzben, gyors adminisztráció. Indulás: 2018. 10. 20. szombat 10.15 – A Vörösmarty turistaházzal szemben található buszmegállótól. 
Útvonal: Mátraháza, Vörösmarty turistaház – Hidasi erdészház – Hordócska és régi sípálya – Kőris-mocsár – egykori Kékes-Parád lesiklópálya – Som-hegyi erdészlak – Pisztrángos-tó (itt ebédszünet) – Szállás-hegy – Pisztrángos-tó (pontgyűjtő szünet) – Kőris-mocsár – gótikus bükkerdő – Sombokor alja, Som-tető – Mátraháza, Vörösmarty th. 
Táv: Kb. 14 km 
Nehézségi szint: közepes, sportos életvitelhez szokott vendégek számára ajánlott, nem szükséges rendszeres túrázónak lenni a részvételhez, de ne ez legyen az első túra, amin részt veszel életedben. Ha ilyen programra vágysz, keresd „Első lépés a természetbe!” tematikus túrasorozatunkat a www.kekesteto.hu weboldalon! 
Időtartam: kb. 6 óra 
Szintkülönbség. kb: 600 m 

Szükség, igény szerint (mindenki számára saját belátás szerint) segédeszköz (pl: túrabot) ajánlott. 

A túra körtúra, így az indulási és érkezési helyszín azonos. 

A túrán a békés, nyugodt, jól fegyelmezhető, közösségben és csapatban jól viselkedő, jelenlétével túráinkon problémát, mást vendéget nem zavaró kutyákat(pórázon!) díjtalanul várjuk az alábbi feltételekkel: 
- A túra elején, amíg össze nem szokik a csapat, kérjük, vezesd a kutyádat pórázon!
- Ha az erdőben keskeny, bozótos vagy csúszós illetve meredek útszakaszra, patakhoz, vagy tóhoz érünk kérjük, addig a kutyádat csak pórázon vezesd magad mellett! 
- A megállók és az ebédszünetek alkalmával is fontos az, hogy mindenki háborítatlanul élvezze a túravezetés alkalmával elhangzott információkat és/vagy nyugodt körülmények között tudja elfogyasztani a magával hozott ennivalót. 
Állatbarátok lévén mi is nagy örömmel látjuk túránkon a kutyusokat, azonban fontos szem előtt tartanunk, hogy a tömeges programra való tekintettel mindenki jól érezze magát eseményeinken, így fontos a kompromisszumkötés. Az idősebb, bizonytalan vendégeket könnyen fellökheti egy kutya a kritikus szakaszokon (teljes akaratlanul), melyből komoly balesetek, sérülések lehetnek és természetesen ilyen eset bekövetkezése egyikünknek sem célja. Köszönjük, ha hogy elfogadod és betartod szabályzatunkat, kutyusoddal együtt! 

Vásárolj emlékbe hűtőmágnest, hogy soha ne felejtsd el ezt a csodaszép élményt! Az ajándéktárgy a túra helyszíneinek egyikét ábrázolja. A hűtőmágnest a túra ebédszünetében, 400 Ft/db ellenében a túravezetőnél tudjátok megvásárolni. 

+Infó: Buszindulás Budapestről Gyöngyösön keresztül Mátraházára (Fallóskútig közlekedő járattal) az 5-ös kocsi állásról 8.15-kor, Gyöngyösről tovább 9.30-kor. (Kiegészítőjeggyel igénybe vehető járat, átszállás nem szükséges.) Leszállás: Mátraháza, Vörösmarty turistaház megálló, itt található túránk találkozási helyszíne, a buszmegálló. Visszafelé Mátraházáról: Gyöngyösre és Budapestre: 17.36-kor (közvetlenül), gyöngyösi átszállással: 16.47-kor
További menetrendekről és csatlakozásokról a menetrendek.hu oldalon lehet tájékozódni. 
Gépkocsival érkező vendégeink számára a Vörösmarty Turistaház mellett, a 24-es főútról nyíló nagy parkolóban van lehetőség parkolásra. (EZ A PARKOLÓ NEM ÖSSZETÉVESZTENDŐ A MÁTRAHÁZA KÖZPONTI NAGY PARKOLÓVAL!) 

Nyílt túráinkra kizárólag egyéni vendégeket (egyedül érkező túrázók, párok, családok, kisebb baráti társaságok 10 fő alatt!) várunk, csoportokat nyílt túráinkon sajnos nem tudunk fogadni. 
Mivel nyílt túráinkon külön csoportot nem áll módunkban fogadni, így számukra más, előre egyeztetett időpontban, ajánlatkérést követően tudunk túrát szervezni. Ajánlatkérés itt: ilovematra.ilovehungary@gmail.com

Kérdés esetén lépj velünk kapcsolatba, kérdezz bátran!
Kapcsolat:
Demecs Norbi
www.facebook.com/ilovematra
ilovematra.ilovehungary@gmail.com

Várunk Mindenkit nagyon sok szeretettel!
Baráti üdvözlettel: Demecs Norbi – bronzjelvényes túravezető 

A túra eső vagy rossz idő esetén elmarad (Csak előzetes bejelentés esetén!). A programváltozás jogát fenntartjuk, a túrát elmaradása esetén nem vagyunk kötelesek pótolni! Eseményeinket egyenlőre kizárólag a Facebookon hirdetjük, így minden információt, a túra esetleges elmaradását is csak itt tudjuk feltüntetni! A túra esetleges elmaradásáról Mindenkit nyilvánosan tájékoztatunk a facebook-hírfolyamban, az eseményben illetve az I love Mátra idővonalán, legkésőbb az esemény kezdete előtt 3 órával! Kérünk Mindenkit ebben az időpontban fokozottan figyelje a Facebookot illetve az eseményt! A túrán mindenki csak saját felelősségére vehet részt, a túrán történt esetleges balesetek, rosszullétek vagy károk miatt az I love Mátra felelősséget nem vállal! A túrán szakszerű, azonnali orvosi ellátást nem tudunk biztosítani, vészhelyzet esetén a Kékes Kutató-Mentő szolgálat értesítendő. Kérjük vendégeinket, hogy kizárólag megfelelő egészségi állapotban vegyenek részt eseményeinken. 
A túravezetés kizárólag magyar nyelven történik, siketek és nagyothallók számára nem tudunk szakszerű közlési formát biztosítani. 
Az esetleges balesetekért, károkért és azok következményeiért vagy elmaradás esetén a felmerülő plusz költségekért (leutazás, szállás igénybevétele, stb.) a szervezőktől semmilyen címen nem igényelhető kártérítés. 

Tájékoztatásul közöljük, hogy a rendezvényen, annak teljes ideje alatt a szervezők által akár élő, akár rögzített kép, videó- és hangfelvételek készülhetnek a résztvevőkről, mint tömegben, nyilvános rendezvényen való megjelenés, melyeket a szervezők a rendezvényeik népszerűsítésével kapcsolatosan a későbbiekben nyilvánosságra hozhatnak és felhasználhatnak az I love Mátra oldalán, vagy partnereik, társszervezőik nyilvános felületein. 
A hatályos magyar 2011. évi CXII. törvény rendelkezései alapján szervezett programjaink/túráink egyikén sem készülhet a résztvevőkről, a szervezőkről és a túravezetőről/túravezetésről a programjainkon/túráinkon résztvevők által készített (sem élő, sem rögzített) mozgókép, videó illetve hangfelvétel.

A belépődíj megváltása illetve a túra helyszínén való megjelenés a túra részvételi szabályzata és az eseményben feltüntetett minden információ feltétel nélküli elfogadását jelenti!

Megjegyzés küldése

 
Top