0

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások lassú feloldásával előbb-utóbb ismét kitárulhat a világ az utazók számára, azonban az biztosra vehető, hogy egy ideig még nem lesz minden olyan, mint régen. Az új repülési etikett mellett új szállodai szabályokra is számítani kell.

Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, több online konferencián is téma volt, hogy mi fogja helyettesíteni a szállodákban a svédasztalos reggeliket. Hozzátette, több jó ötlet is született, például a védőtávolság betartásával a vendégek sorban állhatnak a svédasztal előtt, a kiszolgálást pedig az erre kiképzett személyzet fogja végezni a megfelelő higiénés felszereléssel.

Azt is elmondta, valószínűleg sok szálloda nem fogja elérhetővé tenni a wellness szolgáltatásait, ha mégis, akkor arra számítani kell, hogy kötelező lesz bizonyos védelmi szabályok betartása, többek között a védőtávolság betartása is. Hozzátette,
a védőtávolság nagysága viszont országonként változik,
Görögországban például ezer négyzetméterenként negyven ember tartózkodhat még a szabad levegőn is, például a strandokon.

Repülővel történő utazás esetén számíthatunk arra, hogy a légiutaskísérők maszkot fognak viselni, illetve arra is, hogy egyes légitársaságok tesztelni fogják utasaikat.

Kiss Róbert Richárd elmondta, ha a magyarok úgy döntenek idén Magyarországon nyaralnak és a nyaralásra szánt pénzösszeget itthon költik ez, az nagyban hozzájárulhat a turizmus talpra állásához.

A címlapfotó illusztráció.

forrás: hirado.hu, MTI

Megjegyzés küldése

 
Top