0

A szállodai szolgáltatókra, utazásszervezéssel foglalkozó vállalkozásokra is kiterjesztik a bértámogatást – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a szervezet oldalán hallható podcastban.

December 1-jétől január 31-ig a vendéglátásban, szórakoztatóiparban tevékenykedők megkapják – a novemberihez hasonlóan – a bértámogatást és az adó- és járulékkedvezményt.

Turisztikai információ

A magyar történelem híres emlékhelye, megyeszékhely, az egri borvidék központja. A Bükk hegység délnyugati lábánál az Eger-patak völgyében fekszik. Az ezer éves múltra visszatekintő püspöki majd érseki központ középkori várával, barokk belvárosával, a Szépasszony-völgyével, fürdőivel, múzeumaival és számos vendéglátóipari egységével várja vendégeit. A látogatók gazdag, színes programokból választhatnak. Ajánlott sétaútvonalak:A Tourinform irodától néhány méterre található az Eszterházy tér, ahol ezer éves múltra visszatekintő püspöki majd érseki központ középkori várával, barokk belvárosával, a Szépasszony-völgyével, fürdőivel, múzeumaival és számos vendéglátóipari egységével várja vendégeit. A látogatók gazdag, színes programokból választhatnak. bővebben >>>>

– a bértámogatást és az adó- és járulékkedvezményt

Ezt a bértámogatást december 1-jétől kiterjesztik a szállodai szolgáltatókra, utazásszervezéssel foglalkozó vállalkozásokra is azzal a feltétellel, hogy munkaerőt nem lehet elbocsátani, a munkavállalóknak a bérüket ki kell fizetni – mondta el Guller Zoltán.

Hozzátette: a bértámogatás iránti kérelmet a munkaadó székhelye, telephelye szerinti

illetékes kormányhivatalhoz kell benyújtani, amely nyolc munkanapon belül meghozza a döntést.

Az eljárás pontos menetét az Innovációs és Technológiai Minisztérium fogja nyilvánosságra hozni, az adó- és járulékfizetési mentességi igényt az adóhatóságnál kell bejelenteni.

Havonta húszmilliárd

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója kiemelte: a rendelkezésre álló információk alapján ez havonta húszmilliárd forint támogatást jelent a szektorban dolgozók számára.

Ha összeadjuk a következő hónapokban várható kifizetéseket és az eddig nyújtott támogatásokat,

a turisztikai ágazatnak nyújtott támogatás meghaladja a 800 milliárd forintot

– közölte.

Guller Zoltán beszélt arról is, hogy a szállásadók, hotelek elmaradt foglalásai után járó támogatásra eddig több mint kétmilliárd forint igény érkezett a szolgáltatóktól.

A kormány úgy döntött, hogy novemberben a vendéglátás adó- és bértámogatást kap, a szálláshelyszektor pedig a foglalások után az elmaradt bevétel 80 százalékát megkapja a költségvetésből.

Fontos időpont december 20.

Az igénylés már zajlik, a becsült költségek mintegy felét már igényelték a szálláshelyek. A december 20-ig beérkező igényeket az MTÜ még ebben az évben elutalja a szálláshely-szolgáltatóknak.

Kitért arra is, hogy hétszázmillió forint keretösszeggel írtak ki pályázatot szeptemberben az 500 fő feletti fesztiválok támogatására. A beérkezett 38 pályázatból 27 fesztiválszervező kap még idén több mint 200 millió forintot, így például gasztrofesztiválok, zenei fesztiválok.

Guller Zoltán példaként említette a Csabai Kolbászfesztivált, a Mesterségek Ünnepét, a Budapest Borfesztivált, a VeszprémFestet és az EFOTT-ot.

forrás: MTI, telepules.hu

Megjegyzés küldése

 
Top