0

A Magyarország Királyi Főszakácsa, Dósa Tibor emlékére rendezett lecsó és macokfesztiválon a főzőversenyé volt a főszerep.

A mai rendezvényen Dósa Tibor barátunknak szeretnénk emléket állítani, hagyományait őrizni – mondta Bódi Zsolt, a Felnémetért Lokálpatrióta Egyesület elnöke szombat délelőtt, a Dósa Tibor, Magyarország Királyi Főszakácsa emlékére tartott eseményen. 

A lecsó és a macok fesztiválokat vontuk össze. Igyekeztünk minden korosztálynak a kedvére tenni, a gyermekektől kezdve az időseken keresztül mindenki megtalálja a kedvére való elfoglaltságot. A főzőversenyen tizenhárom csapat indult, nekik két ételt kell teniük. Ezeket külön zsűri díjazza majd. Specialitás kategóriában is versenyt hirdettünk annak érdekében, hogy a megmérettetésből az se maradjon ki, aki kicsit tovább gondolja ezeket. A zsűri vegyes összetételű, mester- és főszakácsok, az iskola tanárai, volt diákjai és fertálymesterek is helyt kaptak benne.

A hagyománnyá vált gasztronómiai megmérettetést a jövőben is megtartják majd, de ez az egyetlen alkalom, hogy – családjával egyeztetve – életre hívója nevét viseli. A Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium udvarára kitelepült a városi könyvtár, helyt kaptak gyermekprogramok és koncertek, valamint egészségügyi szűréseken is részt vehettek a városrészben élők.

bővebben a forrás eredeti helyén olvashatsz: HEOL


Megjegyzés küldése

 
Top