0

Lassan véget ér a nyár, ám programokból továbbra sem lesz hiány. Számtalan lehetőség van ősszel és télen is a kikapcsolódásra, igaz ilyenkor már az időjárás miatt inkább beltérbe szorulunk, de ősszel még akadnak melegebb napok, melyek tökéletesek lehetnek például egy erdei túrára.

A magyar turizmus rendkívül sikeres nyári időszakot zárt. Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese pedig az M1 Híradójában elmondta, bíznak abban, hogy a jó nyarat követően egy szintén erős turisztikai ősz következik. Ennek érdekében kampányt indítottak a hazai borrégiók népszerűsítésére; ebben segít többek közt a Bor.hu internetes oldal is, ahol a magyar borokról, a hazai borvidékek titkairól és hazánk borászairól olvashatnak az érdeklődők, valamint őszi, téli programkínálatot is találnak.

Ilyenkor sokan utaznak külföldre is, ám a koronavírus-járvány egyre növekvő esetszámai miatt érdemes indulás előtt tájékozódni az adott ország járványügyi intézkedéseiről. Ezzel kapcsolatban pedig a Konzuliszolgalat.kormány.hu oldalán kaphatnak pontos információkat a tudnivalókról.

Eger Környéke

Eger festői környezetben fekszik, bármerre indulunk is el, hangulatos kis falvakat, különleges természeti értékeket találhatunk a közelében. Fedezzünk fel minél többet közülük!

Útra kelhetünk kerékpárral, busszal, autóval, esetleg felülhetünk az ország egyik legszebb vonalán haladó vonatra is Eger és Szilvásvárad között. Válasszunk a hegyi falvak közül egy kedvencet, vagy vegyük délre az irányt és mártózzunk meg Magyarország legvadregényesebb tavában, a Tisza-tóban, Egertől alig 35 kilométerre!  

bővebben a forrás eredeti helyén olvashatsz: https://visiteger.com/latnivalok/eger-kornyeke

forrás: hirado.hu, visiteger.com

Megjegyzés küldése

 
Top