0
Egerben és a város környékén számos kiváló kistermelőt találhatunk, kóstoljuk végig a portékáikat, hogy új ízeket ismerhessük meg!

Az ízek mellett a hangulat sem másodlagos, próbáljuk ki a város piacát egy reggelen és éljünk úgy, mint a helyiek! Ébredés után egy kellemes sétával beszerezhetjük a reggelihez szükséges friss gyümölcsöket és zöldségeket.

Szarvaskői Csipkelekvár


Szarvaskő 3323, Állomáskerti Szabadidőpark

Szarvaskő egy szűk kis völgyben fekszik, ahol szinte lehetetlen bármilyen mezőgazdasági munkát is végezni. A falu leleményes lakossága viszont együtt él a természettel és a vadon termő csipkebogyóban rejlő lehetőségeket is felismerte! Az apró bogyó önmagában is nagyon ízletes, de lekvárnak megfőzve valódi kincs válik belőle. A helyi hagyományok alapján készülő csipkelekvárnak októberben egy ünnepet rendeznek a faluban (2017. Okt. 21.), ahol bemutatják a főzés folyamatát, miközben csipketeával és különleges ételekkel kínálják az érdeklődőket.

Kürtöskalács


Eger 3300, Szent János u. 10.

Szent János utcai Kürtőskalács űzlet már 15 éve működik Eger belvárosában.Ezt az utcát az egriek már sokszor emlegetik illatos utcának is a levegőben terjengő fahéj,és vanília illat miatt, amely igen inycsilandó tud lenni, különösen a téli időszakban. A Kürtőskalácsot eredeti Erdélyi recept alapján készítik; dió,fahéj,vanília,kakaó,kókusz,és mogyoró ízekben.

Sárvári cukrászda


Eger 3300, Kossuth Lajos utca 1.

Elérhetőségek
Telefon +36 36 / 413 - 298
Email sarvaricukraszda@gmail.com

A Cukrászda 1928 óta üzemel Egerben a jelenlegi helyén. Már a 4. Generáció viszi tovább Sárvári Kálmán többszörösen díjnyertes cukrászmester standardjeit: a fagylaltok kizárólagosan természetes eljárással készülnek, a sütemények és torták háziasak, hagyományos receptekből.

Érdekesség itt a gyümölcshéjakból és gyümölcsmagból készült úgynevezett „Fruitcafé”, mely élénkítő hatást ér el koffein nélkül. Mivel természetes fruktózt tartalmaz, nem szükséges édesíteni.

Kurdi pékség


Eger 3300, Dr. Sándor Imre utca 6.

Elérhetőségek
Telefon +36 36 / 430 - 749
Email beni02@t-online.hu
Hagyományos és rozslisztből készült pékáruk, diabetikus termékek és cukrász sütemények.

Gyakran megújuló választék, a belváros szívében.

Egri Piac


Eger 3300, Katona tér

Nyitva tartás
Hétfő - Péntek 6:00-17:00
Szombat 06:00-13:00
Vasárnap 06:00-10:00

Friss zöldségért és gyümölcsért feltétlenül látogassuk meg a Piaccsarnokot, a főtértől alig 250 méterre! A csarnokban helyi kistermelők kínálják portékáikat: zöldséget, gyümölcsöt, húsárut, friss környékbeli pisztrángot, házi készítésű szörpöket, lekvárokat, savanyúságot, kézműves tejtermékeket és környékről származó díjnyertes mézeket. A csarnok előtt idény szerint palántákat, virágokat, gyógynövényeket találunk. Vásárláskor nem csak termék szerint választhatunk! Keressük meg a legszimpatikusabb árusunkat, eredjünk szóba vele, ismerjük meg a történetét is a termékei mögött!

1552 Ajándékbolt


Eger 3300, Bajcsy-Zs. utca 9.

Elérhetőségek
Telefon 06-20-334-2649
Nyitva tartás
Hétfő – Péntek 10:00-18:00
Szombat 9:00-13:00
Vasárnap 10:00-13:00

Válasszunk egri szuvenírt a város elsőszámú ajándékboltjából! Az 1552 Ajándékboltban helyi- és környékbéli kistermelők mézei, lekvárjai csábítanak, de találunk mágneseket, kerámiákat, képeslapokat és ajándékpólókat is, hogy tárgyi emlék is maradjon az Egerben átélt pillanatokról.

Noszvaji lekvár


Noszvaj 3325

Ha az idilli fekvésű Noszvajon sétálgatunk, egy-egy ház ajtaján, vagy az ablakban táblákra lehetünk figyelmesek: házi szörpök, levárok eladók. Térjünk be nyugodt szívvel és válogassunk kedvünkre, a noszvaji lekvárok garantáltan minket is levesznek a lábunkról! Kökény-, som-, eper-, málna-, sárgabarack-, meggy- és az utánozhatatlan, messze földön híres szilvalekvár, mely saját ünnepnapot is kapott a faluban! Augusztus végén minden a szilváról szól a noszvaji Szilvanapon.

Forrás: visiteger.com

Megjegyzés küldése

 
Top