0

A közlekedőknek nem jó hír, de sokan örültek a télies időnek. Nagyjából az ország harmadán-negyedén legalább a karácsony egyik napja fehér volt. 

Észak-keleten, illetve a hegyekben olyan szerencsés helyek is vannak, ahol szenteste óta fehér a táj. Nem lehetett panasz a karácsonyi hangulatra – hangzott el az M1 Híradójában.

Alighogy havazott, a gyerekek máris szánkózni indultak Zalaegerszegen. Kisebb és nagyobb lejtőkön siklottak a szüleikkel.

Bár jelentős mennyiségű hó nem esett, annyi azonban igen, hogy a belvárosban a kicsik hógolyót tudjanak gyúrni.

Veszprémben is havazott, ami sokakat csábított ki a természetbe. A gyerekek szánkóztak, hóembert építettek, a felnőttek pedig szívesen sportoltak a friss, havas időben.

Több centiméteres hónak örülhettek a Miskolciak is. Megteltek a parkok kiránduló családokkal és futókkal. Azt mondják számukra ajándék, hogy karácsony másnapján esett.

Kecskeméten is hullott annyi hó hogy lehessen szánkózni és hóembert építeni. Nadin már nagyon várta, hogy kijöhessenek azt mondta: alig tudta elhinni, hogy végre havazik.

Egyelőre a legtöbb helyen nem esett olyan mennyiségű hó, hogy az megmaradjon, és a következő napokban is csak gyenge havazásra, hószállingózásra lehet számítani.

A címlapfotó illusztráció.

forrás: M1

Megjegyzés küldése

 
Top