0
Karácsonykor a legtöbb helyen a hagyományos magyar ízeké a főszerep az ünnepi menüben. 
Vannak ételek, melyeket év közben csak ritkán vagy egyáltalán nem fogyasztunk, az ünnepi asztalról azonban nem hiányozhatnak. Ilyen étel például a libacomb, melyet ön is elkészíthet a Főmenü receptje alapján.
(Fotó: Főmenü)

Elkészítés:

A libazúzát ügyesen lehártyázzuk, illetve a libacombokat is megtisztítjuk, meg is formázzuk. A kész combokat és a zúzát is besózzuk, borsozzuk, hagyjuk pihenni. Amíg pihennek a húsok, a libazsírt felmelegítjük körülbelül 100 fokra. Nagy méretű edényben (ami, ha vastag, akár sütőben elő is melegítünk!) elrendezgetjük a combokat és a zúzát is. Felöntjük a forró libazsírral és ízesítő anyagokat teszünk hozzá: babérlevelet, kakukkfüvet, rozmaringot, egész, felezett fokhagymát és vöröshagymát. Előmelegített 100 fokos sütőbe tesszük 4-5 órára, míg a zúzába és a combba is egy kés ellenállás nélkül siklik. Kiemeljük a húsokat a konfitáló zsírból és hagyjuk lecsepegni, a zsiradékot leszűrjük, az aljáról összegyűlt pecsenyelevet különválasztjuk, eltesszük főzéshez.
A tálalás pillanatában ujjnyi vastag zsíron körbepirítjuk a comb bőrét, illetve a zúzát is átpiríthatjuk.

  • zeller: 2 darab kisebb fej
  • vöröshagyma: 4 közepes fej
  • balzsamecet, sötét: 0.5dl
  • méz: 3-4 ek.
  • vaj: 100 gr.
  • napraforgó olaj: néhány ek.
  • só és bors

Almás lilakáposzta-saláta:

  • lila káposzta, gyalulva: 1\2 nagyobb fej
  • Pink Lady alma: 3 db
  • torma, tisztítva: 1 kisebb darabka
  • napraforgó olaj: 2-3 ek.
  • egész kömény: 2 kk.
  • fekete bors egész, megtörve: 10-15 szem
  • vörösborecet: 2dl
  • víz: 2dl
  • kristálycukor: 8dkg

Duna Televízió közkedvelt gasztroműsora, a Főmenü szombatonként 17 órától a Duna Televízión látható.

Jó étvágyat és boldog karácsonyt kívánunk!

forrás: hirado.hu

Megjegyzés küldése

 
Top