Elkészítés:
A libazúzát ügyesen lehártyázzuk, illetve a libacombokat is megtisztítjuk, meg is formázzuk. A kész combokat és a zúzát is besózzuk, borsozzuk, hagyjuk pihenni. Amíg pihennek a húsok, a libazsírt felmelegítjük körülbelül 100 fokra. Nagy méretű edényben (ami, ha vastag, akár sütőben elő is melegítünk!) elrendezgetjük a combokat és a zúzát is. Felöntjük a forró libazsírral és ízesítő anyagokat teszünk hozzá: babérlevelet, kakukkfüvet, rozmaringot, egész, felezett fokhagymát és vöröshagymát. Előmelegített 100 fokos sütőbe tesszük 4-5 órára, míg a zúzába és a combba is egy kés ellenállás nélkül siklik. Kiemeljük a húsokat a konfitáló zsírból és hagyjuk lecsepegni, a zsiradékot leszűrjük, az aljáról összegyűlt pecsenyelevet különválasztjuk, eltesszük főzéshez.
A tálalás pillanatában ujjnyi vastag zsíron körbepirítjuk a comb bőrét, illetve a zúzát is átpiríthatjuk.
- zeller: 2 darab kisebb fej
- vöröshagyma: 4 közepes fej
- balzsamecet, sötét: 0.5dl
- méz: 3-4 ek.
- vaj: 100 gr.
- napraforgó olaj: néhány ek.
- só és bors
Almás lilakáposzta-saláta:
- lila káposzta, gyalulva: 1\2 nagyobb fej
- Pink Lady alma: 3 db
- torma, tisztítva: 1 kisebb darabka
- napraforgó olaj: 2-3 ek.
- egész kömény: 2 kk.
- fekete bors egész, megtörve: 10-15 szem
- vörösborecet: 2dl
- víz: 2dl
- kristálycukor: 8dkg
- só
A Duna Televízió közkedvelt gasztroműsora, a Főmenü szombatonként 17 órától a Duna Televízión látható.
Jó étvágyat és boldog karácsonyt kívánunk!
forrás: hirado.hu
Megjegyzés küldése