0

Híres a tárkányi rétes! Hogy miért? Gyere és kóstold meg! Egy titkot elárulunk: itt kézzel húzzák a tésztát! 

A finom falatok mellé színes programokat is kínálunk. Koncertek, stand upl, rétesmustra, gyerekprogramok.

Felsőtárkányi Rétesnapok

2022. augusztus 6 -7.

A Felsőtárkányi Rétesnap több mint 15 éve kerül megrendezésre településünkön, mely az év legkiemelkedőbb rendezvénye.  A rendezvény ötlete a helyi nyugdíjasok körében vetődött fel. Ők azok, akik útnak indították és a mai napig munkájukkal életben tartják a rétesnapot. A tárkányi lakodalom fő csemegéje a sós-túrós rétes volt, mely teljes egészében kézzel készül.  A réteseket a helyi nyugdíjasok és a falu lelkes közössége készíti a helyszínen, ahonnan minden évben több ezer rétes kerül ki.  A helyszín a Felsőtárkányi Tópart, mely magában is már egy értékes turisztikai vonzerő.

Különös értéke a fesztiválnak a nagy résztvevői aktivitás, melynek közösségkovácsoló hatása vitathatatlan.  Elsősorban a nyugdíjasok, a község intézményeinek dolgozói, a civil szervezetek és a helyi polgárok önkéntes részvétele, mely nagy közösségkovácsoló hatással bír. Célunk, hogy a fiatalabb nemzedék is megtanulja, és továbbörökítse ezt az értéket. Szeretnénk továbbra is megismertetni az ide látogatókkal a felsőtárkányi hagyományokat, tovább erősíteni a helyiekben ennek a hagyománynak az ápolását. A fesztivál kétnapos rendezvénnyé nőtte ki magát, mely színes programjaival széles rétegeket vonz.

CandyMen Duo a Felsőtárkányi Rétesnapokon
2022. augusztus 7.

A nagysikerű rockabilly duo koncertje(i) a Felsőtárkányi Rétesnapon. Tom és Ricky ráadásul nem is egy, hanem rögtön kettő koncertet is fog adni a Tóparti rendezvénytéren. A hangulat garantált, a rétes sós, a sör pedig hideg lesz! Ne maradj le!

MÁRIÓ a Felsőtárkányi Rétesnapokon
2022. augusztus 7.

Márió az utóbbi 20 év egyik legnépszerűbb előadója. Műsoraival bejárta már az országot és határon túl is sikereket aratott. Közönségének a lelkesedését közvetlenségének és zenei tehetségének egyaránt köszönheti. Ízig-vérig zenész, amit minden alkalommal bizonyít is környezete számára, hiszen szinte bármilyen hangszert a kezébe fog, kiváló hangulatot varázsol vele. Fellépései kivétel nélkül teltházas előadások és biztosan tánccal, mulatozással végződnek.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

borítókép - Márkus Attila

Megjegyzés küldése

 
Top