0

Romantika és történelem, kultúra és kaland, természet és kirándulás: egy tökéletes nászút helyszíne.

A karsztos Bükk-vidék völgykatlanában megbúvó kis ékszerdoboz Szarvaskő, mely szolidan bitorolja az olyan grandiózus jelzőket, mint az ország legszebb panorámával bíró települése vagy a legtisztább levegőjű falvacska.

Nem pusztán idilli, hanem ideális helyszíne a felejthetetlen nászútnak, tudniillik komplex élménycsomagot kínál a szerelmeseknek. Van itt romos várkastély az ábrándos andalgáshoz, öko- és kalandliget az aktív izgalmaknak, kilátó és nemzeti park az érintetlen és gyönyörű környezetet kedvelők számára.

Szarvaskőt nemes egyszerűséggel a Bükk oázisának is szokták nevezni. Itt található ugyanis az Öko-Park, amely hazánkban elsőként érdemelte ki az allergiamentes szálláshely minősítést. Harsogó zöldbe robbanó erdők, patakok szabdalta szelíd hegyek között bújik meg a park, mely egyaránt kedvez a romantikus, aktív, természetközeli, meghitt és egyedi impulzusok kedvelőinek.

Kalandok a Bükkben 

Ki ne hagyjátok a Kalandparkot, ahol izgalmas élménycsúszás, mászópályák, kötélhinták és fahidak várnak - mindez a lombkoronák szintjén, a magasban! Az adrenalinrobbantó izgalmakat bensőségesen hangulatos együttléttel lehet kipihenni az Öko-Park fehérre meszelt, fagerendás házaiban, ahol wellness-szolgáltatások is várnak a párokra. A szobákban pedig biomatrac és hidromasszázskád előlegezi meg a nyugodt éjszakát. Vacsorára helyi és vegyszermentes alapanyagokból készült fantasztikus fogásokat szervíroznak a panzió szakácsai.

Panoráma a kilátóból 

Szarvaskő bűbájos sajátossága a vár is, mely ma már csak nemes és ódon romjaiban pihen a Keselyű-hegy meredélyén. A kristálytiszta és jéghideg vizű Eger-patak mentén haladva egy vadregényes szilaszurdok övezte magaslaton találhatóak a falak, amelyekről Gárdonyi Géza is megemlékezik az Egri csillagok című regényében. Innen már csak egy oxigénnel dúsított, kellemes séta a Major-tető, ahol a közkedvelt, faburkolatú kilátó magasodik. A 30 méternyi perspektívából olyan grandiózus körpanoráma tárul az ember elé, amely belevési magát retinába és lélekbe egyaránt, felejthetetlenné téve a mézesheteket.

Barangolások a környéken 

A környék sajátos nagyszerűségét senki nem vitatja, és értékét csak növeli az, hogy maga Szarvaskő a Kéktúra és a Palóc út egyik egyedülálló és üde állomása. Bónuszként tekinthetjük azt is, hogy a kis falu eszményi bázisként szolgálhat az innen kiinduló csillagtúráknak. Optimálisan közel van ugyanis Noszvaj a maga rusztikus miliőjével, Egerszalók a világhírű mészkőmedencéivel és sódombjával, Demjén az elbűvölően buja barlangfürdőjével, Bogács a kedves nádfedeles-tornácos parasztházaival és termálvizével.

A világ zajától távol eső, meghitten megbúvó bükkaljai kis falvakkal hatványra lehet emelni az élményeket. Így tehát ha úgy éreztük eddig, hogy a Bükk vidéke egy lélekredő, Szarvaskő benne egy szívcsücsök, amely méltó és megkapóan mesés szcénát biztosít egy páratlan nászúthoz.

borítókép - Gyárfás Tamás

FEMINA.hu

Megjegyzés küldése

 
Top