0

Idén már a 78. születésnapját ünnepelte Kovács István, aki 1944. május 7-én született Budapesten. 1966-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán a legendás rendező, Várkonyi Zoltán osztályában. 

Már főiskolás évei alatt, 1964-től játszott a Vígszínházban, a teátrumnak később tagja lett – csakúgy, mint osztálytársa, Venczel Vera. Mindketten Várkonyi 1966-ban bemutatott, Kárpáthy Zoltán című filmjében mutatkoztak be a nagyközönségnek: Kovács István a címszereplőt, Venczel Vera pedig a szerelmét, Szentirmay Katinkát alakította. Olyan neves színészekkel álltak együtt kamera elé, mint Latinovits Zoltán (Szentirmay Rudolf), Ruttkai Éva (Szentirmay Rudolf), Darvas Iván, Básti Lajos vagy Bárdy György.

Venczel Verával úgy belopták magukat a nézők szívébe, hogy, amikor Várkonyi Zoltán az Egri csillagok fiatal szerelmespárjának, Bornemissza Gergőnek és Cecei Évának a szerepére kikérte a nézők véleményét, szinte egyöntetűen mindenki Kovács Istvánra és Venczel Verára szavazott.

– mesélte a színész. Kovács Istvánt az Egri csillagok után szerelmeslevelek tömkelegével árasztották el, egy interjúban azt mesélte, 27 ezer vallomást kapott. A színész kétszer nősült: első házasságában 1974-ban született meg lánya, Zsófia, két évvel később pedig fia, Dániel. Másodszorra Sajgál Erika színésznőt vette feleségül, fiuk, Domonkos 1999-ben jött világra. A 78 éves sztár hűséges férj, ami csak hozzátesz sármjához. Íme még néhány kép Kovács Istvánról napjainkban:

bővebben a forrás eredeti helyén olvashatsz:

Megjegyzés küldése

 
Top