Szombaton délelőtt megkezdődött a Hungarikum Piknik a Szépasszonyvölgyben. A jó időnek köszönhetően már szombaton délben is sokan voltak, a gyerekek a népi játékokat próbálták ki és a huszárok lovait simogatták, vagy éppen kipróbálták, milyen vívni. Sokan pedig már délidő lévén beálltak a sorba a karcagi birkafőzőkhöz, nehogy elfogyjon, amikorra később sorra kerülnének.
Karcagi birkapörkölt, bajai halászlé a Hungarikum Pikniken
Kétféle birkapörkölt fő és még két pásztorétel, pásztortarhonya, illetve a galaburgyi. A pörköltbe nem kell bele semmi más, csak ami belevaló. Fülétől a farkáig maga a test, a belszervek, illetve a perzselt köröm, fej és a hozzá való fűszerek – mondta Varga Viktor, a Karcagi Birkafőzők Egyesülete egyik tagja, szakácsa.
Aki bajai halászlére vágyott, az sem kellett, hogy csalódottan menjen haza, de sült kürtőskalács és voltak füstölt húsfélék, sajtok, lekvárok, méz és számtalan kézműves termék a bőr holmiktól kezdve az agancs faragványokon át a fémműves, üvegműves termékekig, játék, szappan, hímzett dolgok, ruházat, kiegészítők.
bővebben a forrás eredeti helyén olvashatsz:
Megjegyzés küldése