„Mindig a vevő dönt, mégpedig a pénztárcájával”
– mondta, majd hozzátette, szerinte nincs már akkora árbeli különbség egy minőségi magyar fagylalt és egy albán fagylaltnak látszó tárgy között, hogy megérje kockáztatni az utóbbi elfogyasztásával.
A Balaton Fagyija idei győzteséről is beszélt, mint a verseny zsűritagja: 2025-ben a MEKKóstollak nevű fagylalt lett az első helyezett, amely kecskesajttal, borssal, rozmaringos sültkörte-öntettel és sós mandulával készült. Az alapanyagokat egy szentantalfai termelőtől szerezték be. Erdélyi szerint a fagylalt tökéletesen példázza a verseny célját: a régióhoz kötődő, különleges, minőségi alapanyagokból készült izgalmas ízvilágot. Azoknak, akik szeretik az egyedi fagyikat – tette hozzá –, ez biztosan kellemes élmény lesz.
„Össze sem lehet hasonlítani a mostani fagyikat az öt-hat évvel ezelőttiekkel. Persze akkor is voltak kiemelkedő fagylaltok, így győztes mindig könnyű volt választani, de ilyen kiegyensúlyozott, erős mezőny nem volt még akkor”
– fogalmazott.
Megjegyzés küldése