Elkészítés:
A pulykát medalionokra vágjuk, sózzuk. A zúzott fokhagymát összekeverjük a mustárral, és a húsra kenjük. Serpenyőben mindkét felét aranyszínűre sütjük, hozzáadva a zöld- és a rózsaborsot is, kivesszük.
A cukkinit hosszában négybe vágjuk, belsejét kivágjuk, és ferdén nagyobb darabokra vágjuk. Az édeshagymát és a citromot cikkekre szeljük. A serpenyőben visszamaradt olajhoz öntünk még egy kicsit, és először a citromokat kicsit megpirítjuk, majd a cukkinit, a hagymát, a sátfányt és a borsot is beletesszük. Ha szükséges, egy kis zöldséglevessel felöntve megsütjük.
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
6 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
1 teáskanál rózsabors
1 teáskanál zöldbors
Vénusz olaj a sütéshez
A körethez:
60 dkg cukkini
1 nagy fej édeshagyma
1 lime
1/2 dl olívaolaj
só
bors
csipetnyi sáfrány vagy sáfrányos szeklice
A citromos cukkinit a hússzeletekkel tálaljuk.
Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi
mindmegette.hu
A pulykát medalionokra vágjuk, sózzuk. A zúzott fokhagymát összekeverjük a mustárral, és a húsra kenjük. Serpenyőben mindkét felét aranyszínűre sütjük, hozzáadva a zöld- és a rózsaborsot is, kivesszük.
A cukkinit hosszában négybe vágjuk, belsejét kivágjuk, és ferdén nagyobb darabokra vágjuk. Az édeshagymát és a citromot cikkekre szeljük. A serpenyőben visszamaradt olajhoz öntünk még egy kicsit, és először a citromokat kicsit megpirítjuk, majd a cukkinit, a hagymát, a sátfányt és a borsot is beletesszük. Ha szükséges, egy kis zöldséglevessel felöntve megsütjük.
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
6 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
1 teáskanál rózsabors
1 teáskanál zöldbors
Vénusz olaj a sütéshez
A körethez:
60 dkg cukkini
1 nagy fej édeshagyma
1 lime
1/2 dl olívaolaj
só
bors
csipetnyi sáfrány vagy sáfrányos szeklice
A citromos cukkinit a hússzeletekkel tálaljuk.
Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi
mindmegette.hu

Megjegyzés küldése