0
A fűszerek ízletesebbé teszik az ételeinket, ráadásul fokozzák azok emészthetőségét és eltarthatóságát. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Snidling
Íze a fokhagymáéra emlékeztet. Sok benne a C-vitamin, főzni nem szabad! Frissen sajtba, túróba, fűszervajba, omlettekbe vagy salátákba ajánlják. Emésztéskönnyítő, vizelethajtó hatású, és elpusztítja a kórokozókat.
Snidling, a hagyma ízű fűSnidling, a hagyma ízű fű
Petrezselyem
Az A-ÉS C-vitamin természetes forrása, ezért a friss leveleket nem tanácsos belefőzni az ételbe. A vérképző, vértisztítóÉS vizelethajtó növényt finomra szelve, tálaláskor szórja a burgonyás, tojásos vagy túrós ételekre, a levesekbe vagy a salátákra.
PetrezselyemPetrezselyem
Kapor
Gazdag éterikus olajainak köszönheti jellegzetes ízét. A halas ételek, a frissÉSsavanyított saláták, valamint majonézalapú mártások fűszere. Csökkenti a hányingert, szélhajtó hatású.
KaporKapor
Lestyán
A levelek mellett a gyökere és a magja is felhasználható fűszerként. Elsősorban levesek, sült húsok, zöldség- és gabonaételek ízesítésére alkalmazzák. Étvágyerjesztő, vizelethajtó és menstruációszabályozó hatású növény.
LestyánLestyán
Bazsalikom
A frissLEVELEK illata igen aromás, az ízük édeskés. Különösen illik az olasz ételekhez, a paradicsomos és halas fogásokhoz. Javítja az emésztést, görcsoldó, köhögéscsillapító és nyugtató hatású.
BazsalikomBazsalikom
Kakukkfű
A csípősen fűszeresÉS mérsékelten keserű ízűLEVELEK a hús- és halételek ízesítésére, a levesek, marinádok és töltelékek fűszerezésére javasolt. Fertőtlenítő, étvágyfokozó és erősítő tulajdonságú, sőt, a bélparazitákat is elűzi.
KakukkfűKakukkfű
Rozmaring
Balzsamos-kámforos fűszerként a zsíros sültek, a sajtosÉS paradicsomos ételek mellé ajánlják. Gyomor- és idegerősítő hatású, javítja a vérkeringést, segíti az elalvást.
Zsálya
Elsősorban a nehéz, zsíros ételek és húsok kívánják ezt a fűszernövényt. Teája enyhíti az izzadást, de torokgyulladás esetén gargarizálóként is kiváló. Emellett fertőtlenítő hatású, és csökkenti a vércukorszintet
ZsályaZsálya
Koriander
A fanyar-csípős növényt és annak enyhén fűszeres magvait is felhasználják. A jellegzetes keleti ízek kísérőfűszere gyulladásgátló, élénkítő és puffadáscsökkentő hatású.
MME

mindmegette.hu

Megjegyzés küldése

 
Top