0

Sárkányból és szikrázó napsütésből nem volt hiány szombaton a maklári repülőtéren, ahol harmadszor rendeztek Sárkányfesztivált.

Családi programként álmondták meg három esztendővel ezelőtt a maklári Sárkányfesztivált, s a szervezők ötlete úgy látszik találkozott az igényekkel. Az idén már háromszáznál is többen látogattak ki s maklári repülőtérre, ahol harmadszor rendeztek fesztivált sárkányokkal árulta el a főszervező Szabó Gábor, a heol.hu-nak.

Volt, aki otthon készített sárkányát vitte el Maklárra, de a helyszínen is lehetett szakavatott segítséggel reptethető, színes papírcsodákt építeni. Az elkészült műveket pedig díjazták is. Az otthon épített sárkányok közül a szakértő zsűri Szamosvári Erik művét értékelte a legjobbra. Ő ugyanúgy sétarepülhet majd a maklári reptéren, mint a helyszínen készített sárkányok versenyének győztese: Stefán Szonja, valamint a sárkánykvízt legkevesebb hibával kitöltő Horváth Hanna.


Azoknak is kínált mókát a III. Maklári Sárkányfesztivál, akik nem szívesen barkácsolnak. Ők profik segítségével próbálhatták ki a sárkányeregetés magával ragadó erejét. Aki szombaton kihagyta a programot, vasárnap még kilátogathat a maklári repülőtérre, ahol szabad eregetésre várják a sárkánytulajdonosokat, illetve azokat akik ki szeretnék próbálni ezt a sportot.

Fotó: Márkus Attila

a cikk eredeti helye - heol.hu

Megjegyzés küldése

 
Top