0

A történelmi fesztivál számos izgalmas interaktív program keretében megidézi a XVI. századi dicső végvári életet. A programot az 1552-es diadal történelmi eseményeire és Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényére építették a szervezők. Az 1552-es diadal történetét elemeire bontották, így az ostromot és annak előzményeit is megismerheti a közönség. A 16. századi hangulatot garantálja a tüzérségi- és solymászbemutató, a pikanér képzés, a bajvívás, valamint a felvonulások 130 hagyományőrző részvételével.

2016. augusztus 12 - 14. 3300 Eger, Vár 1.


Végvári Vigasságok Történelmi Fesztivál és Ostromjáték

Jöjjön Eger oroszlánjai közé, hogy újraélhesse az 1552-es dicső várvédelem pillanatait!

# # #

Végvári Vigasságok Történelmi fesztivál és Ostromjáték 2016. augusztus 12-14. között az Egri várban, ahol a kultusz újjáéled! Láss csatát, ünnepelj győzelmet!


Élje át a híres 1552-es dicső ostrom pillanatait Eger oroszlánjaival! Korhű fegyverek bemutatójával, hagyományőrző csapatokkal, családi programokkal, vitézi próbával, huszárvirtussal, felvonulásokkal, kiállításokkal és koncertekkel várjuk az érdeklődőket.

A fesztivál során tradicionális mesterségek kézművesei kínálják portékáikat és mutatják be a szakma mesterfogásait. A fesztivál csúcspontjaként közel 150 vitéz katona eleveníti fel az 1552-es dicső várvédelem és a híres Egri csillagok című regény jeleneteit! Legyen részese - esküdjön Dobó Istvánnal, élje át a csata hevét és a diadal mámorát! Egri vár - Vár az élmény Egerben!

fotó: eger.hu - http://eger.hu/hu/gallery/eger-vara-a-nemzeti-emlekhely

Megjegyzés küldése

 
Top