0
Az Egri Majorette Egyesület 1992-­ben alakult és azóta is folyamatosan működik. Jelenleg 7 különböző korcsoportban folyik az egyesületi munka,

4 évestől a felnőtt korosztályig. Egyesületünk csoportjai rendszeres résztvevői az egri, megyei és országos rendezvényeknek, valamint külföldi fesztiváloknak.

A csoportok rendszeres résztvevői a helyi sportrendezvényeknek és kulturális programoknak, valamint karitatív rendezvényeknek (pl. Gyermeknap, Ifjúsági Fesztivál, Drogellenes Nap, Fogyatékkal élők gálája, Eger Ünnepe, ’Én is tudok táncolni’­ táncgála, Bikavér Ünnepe, Idősek Napja).


Bretus Évike majorett csapata 1992-ben a "Tekergő kupa" kerékpárversenyen Egerben

A Magyar Honvédség –ismerve az egyesület munkájának színvonalát­ több alkalommal kérte fel a Felnőtt együttest országos nagyrendezvényein történő közreműködésre. Így csoportunk szerepelhetett több alkalommal a Budapesti Nemzetközi Katonazenekari Fesztiválon, a Városligeti Honvédelmi Napon, az Aszódi Honvédelmi Napon, a Tiszthelyettes Avatáson a Hősök terén és az augusztus 20­i Tisztavatáson a Kossuth téren. 2006­- ban a lányok bemutatót tarthattak a Magyar Honvédség Hadihajós és Tűzszerész Ezredének rendezvényén.

Fotó: Víg Lajos

bővebben ,,,

Megjegyzés küldése

 
Top