0

„Kapjon tényleges szabadságvesztést az, aki gerinces állatot megkínoz, elpusztít, és ilyen esetekben a büntetési tétel alsó határa egy év legyen, valamint kerüljön bevezetésre a szabadságvesztés főbüntetés mellett azon mellékbüntetés, mely alkalmas arra, hogy öt évre eltiltsa az elkövetőt az állattartástól” – ez a szöveg olvasható abban a petícióban, melyet az állatvédelmi törvények szigorításáért kezdeményeztek Egerben is.

– Emberként hatalmunk van az állatok fölött, de sokan nem gondolnak a hatalommal járó felelősségre. Ez a petíció az állatok értelmetlen, indokolatlan szenvedése és pusztulása ellen indult. Nem vonatkozik értelemszerűen például a disznóvágásra, mert a haszonállatok tartását a törvény másik bekezdése szabályozza. Folyamatosan szükségünk van az önkéntesek segítségére­ – foglalta össze Babócsai Réka, az egri Gárdonyi Géza Színház színésznője, aki helyi szinten is útjára indította­ Révai Ildikó akcióját.

– Ildikó magánszemélyként kezdeményezte az aláírásgyűjtést. Évek óta állatokat ment és a tapasztalatai azt mutatják, hogy az állatkín­zásos eseteket legtöbbször nagyon könnyed büntetéssel megússzák az elkövetők.

A jelenlegi törvény alkalmas arra, hogy kiszabjanak börtönbüntetést a bírák, de valamiért ez csak ritkán történik meg. A többség enyhe pénzbírsággal vagy felfüggesztettel távozhat. A cél, hogy az állatkínzók számára a minimum kiszabott büntetés is letöltendő­ szabadságvesztés legyen – nevezte meg a célokat Réka.

Fotó: Család Világ

bővebben a cikk eredeti helyén olvashatsz: HEOL.HU

Megjegyzés küldése

 
Top