0

Megkezdődött a szünidő, a pihenés, a kikapcsolódás, nyaralás, táborozás ideje, melyre az idén a diákoknak, mintegy két és fél hónap áll rendelkezésükre.

Az Új-Hatvani Római Katolikus Általános Iskola diákjai már élnek a lehetőséggel, vízi táborozáson vesznek részt a Tisza-tavon Poroszlónál. A II.URKÁI táborban mintegy félszázan jöttek el, diákok, tanárok és a kísérő szülők. Cserkúti Szabolcs és Tarsoly Imre testnevelő tanárok irányításával, megismerkednek a fiatalok a vízi közlekedéssel, annak szabályaival a vízen való jártasságot szereznek.

A mozgás és a sportolás mellett, bepillantást kaphatnak a Tisza-tó természetvédelméből, vízi, állat és növényvilágából is. A bátrabbak a hajókázás mellett, csobbanhattak a még hűs vízben. Az ellátásról, a főzésről, Papp Károly és Juhász Gábor gondoskodtak, de olykor Tarsoly Imre tanár úr is besegített, a reggeli, ebéd és bőséges vacsora készítésébe.

Az élményekben és evezésékben gazdag nap után senkit sem kellett elringatni az esti pihenő idején. A csapatépítés alapjainak megszerzése után, az elkövetkezendő évek során, majd egyre nagyobb túrákon vehetnek majd részt-a nyári szünetekben- akik eljöttek, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területein.
Fotó: H.Szabó Sándor / összeállítása

Megjegyzés küldése

 
Top