0

Az Egri Főegyházmegye területén működő hetven egyházi fenntartású köznevelési intézményből több mint ezerhatszáz diák, tanár valamint lelkipásztor zárta a tanévet az egri Szent Mihály- és Szent János-főszékesegyházban június 13-án. Az ünnepi szentmise főcelebránsa Ternyák Csaba érsek volt.

A főegyházmegye fenntartásában jelenleg negyvennyolc köznevelési intézmény működik. Nemcsak ezen intézmények tanárai és növendékei, hanem az érsekség területén működő huszonkét szerzetesi vagy más egyházi fenntartású köznevelési intézmény képviselői is meghívást kaptak a tanévzáró Te Deumra.


Juhász Ferenc, az Egri Főegyházmegyei Katolikus Iskolai Főhatóság elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd szentmisével folytatódott a hálaadás, melyen a zenei szolgálatot Urbán Péter karnagy és az egri Jézus Szíve-plébánia ifjúsági ének- és zenekara végezte.


Ternyák Csaba érsek szentbeszédében a katolikus iskolák és a keresztény ember küldetéséről beszélt: „Az iskoláinkban mi azt szeretnénk, hogy a katolikus fiatalok, akik hozzánk járnak, eljussanak a beavató szentségekhez, a keresztséghez, a szentgyónáshoz, szentáldozáshoz, bérmáláshoz, mert ezzel vezetjük be őket a katolikus, a keresztény életbe.

Része keresztény hivatásunknak, hogy ezekkel a szentségekkel megerősítve hűségesek tudjunk maradni. Az országnak ebben a szegletében, ahol élünk, nagy szükség van a keresztények példamutatására. Szükség van arra, hogy a munkában, a tanulásban, a teljesítményben, a hitben, a hűségben és a hivatásban kitartsunk és példát mutassunk.”

bővebben a cikk eredeti helyén olvashatsz: MAGYARKURIR.HU

Megjegyzés küldése

 
Top