0

Elképesztő teljesítmény volt! – így kezdte az évadzáró társulati ülést Éry-Kovács András, a Harlekin Bábszínház igazgatója, kiemelve: a most záruló, 2016/17-es szezonban 7 bemutatójuk volt, s összesen 236 előadást játszottak.

Hangsúlyozta: örömteli, hogy ezek közel fele a repertoárból származik. A Tancika Marcikából például 42-t játszottak, A dzsungel könyvéből huszonnégyet.

Erőltetett menet volt, sok munkával, próbával és előadással, s rendkívül örömteli, hogy a fenntartó is értékeli e munkát, a következő évadra 10 millió forinttal emelte meg produkciós költségvetésünket az önkormányzat – húzta alá, hozzátéve: a következő szezonban „csak” négy bemutatója lesz a társulatnak. Kiemelte: ennek oka nem a pihenés, hanem, hogy olyannyira népszerűek produkcióik, hogy a 56 előadásnapot nem lesz itthon a társulat. Már most biztos, hogy több mint tucatszor játsszák például A dzsungel könyvét Nyíregyházán és Budaörsön.

Elhangzott: a 2017/18-as szezonban látható lesz a Pán Péter, felújítják a Pirosmalacot, a legkisebbeknek pedig a Hinta Palinta című előadással kedveskednek. Sőt, vendégelőadás is lesz: a Dobronka cirkusz, világszám! Szombathelyről érkezik Egerbe.

bővebben a cikk eredeti helyén olvashatsz: HEOL.HU

Megjegyzés küldése

 
Top