0

Noha az időjárás olykor megviccelte a 38. Kaláka Fesztiválra érkezőket, a koncertek alkalmával csitult annyira a szél és az eső, hogy a közönség önfeledten élvezhette a zenészek előadását.

Csütörtökön nulladik nappal vette kezdetét a népszerű folklór fesztivál, Felsőtárkányban a Bükki Nemzeti Park Látogató- és Oktatóközpontjában, ahol a Kaláka együttes Huzella Péterrel és Lackfi János költővel kiegészülve emlékezett meg Arany János születésének 200. évfordulójáról egy verskoncerttel.


Pénteken aztán hivatalosan is megnyitották a négynapos programsorozatot, ami idén egy másik jubileumhoz is, mégpedig a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának fennállásának 40. évfordulójához is kapcsolódott.


Ez alkalommal az egri Eszterházy tér nemcsak a kézműves vásárnak és játékportának adott otthont, hanem ide települt ki hazánk 10 nemzeti parkja is – a Nemzeti Parkok Hete alkalmából –, hogy így csalogassák magukhoz a látogatókat, hisz’ jövő héten mindenhol kedvezményes, sőt olykor ingyenes programokkal, túravezetésekkel várják majd az érdeklődőket.


Az egri várban két helyszínen zajlanak a koncertek (még ma is). Pénteken sokan várták az est díszvendégét, a palota színpadon lépett fel ugyanis Szörényi Levente és a Vujicsics együttes. Szélben, esőben adtak felejthetetlen koncertet az egriek és az Egerbe érkezők számára.


Fotó: Huszár Márk

bővebben a cikk eredeti helyén olvashatsz: HEOL.HU

Megjegyzés küldése

 
Top