0

A nagyapa süti az ünnepre:Ma már csak unokáinak készíti a kenyeret.

Hatvanban Gecsei János pékmester neve a szakmában és a vevőkörében egykor jól csengett. A ma már nyugdíjas, jóval a hetedik évtizedét taposó embert, fiatal korában a kenyér illata csapta meg és kötelezte el magát örökre a nem kis fizikai erőnlétet kívánó mesterség iránt.


A sütőiparban kezdte pályafutását és tanulta meg a szakma minden fortélyát. Az állami cégek megszűnése után, kisvállalkozóként élte meg a nyugdíjba vonulás előtti évtizedet. Ma sem távolodott el a kenyér készítéstől.


Igaz csak a család és az unokák kedvéért süti a hagyományos alapokon nyugvó, ropogós héjú, „Gecsei kenyeret” - „Karancs” tűzhelye sütőjében- mint most is augusztus 20-ra.
 



H. Szabó Sándor felvételei

Megjegyzés küldése

 
Top