0

Pár olyan nagy értékű ingatlan van csupán Egerben, amelyeknek láthatóan nem találták még meg az új funkcióját. Ezek egyike a Széchenyi utca 47. alatti épület.

Hosszú ideje kelt olyan hatást a Széchenyi utca 47. szám alatt található, egyébként impozáns épületnek helyet adó, hatalmas fákkal, parkkal díszelgő ingatlan, mint amit a tulajdonosa dzsungellé szeretne fejleszteni. Az egykori Kun Béla Kollégium, majd a Közlekedési Felügyeletnek helyet adó terület állapotáról több olvasónk is észrevételt tett, de magunk is tapasztaltuk, hogy benőtte a hatalmas udvart a gaz. Közösségi oldalakon is többször megfogalmazódott, hogy merő pazarlás, ami egy ilyen, akár szállodának, de bármilyen hivatalnak is alkalmas épülettel történik, pontosabban nem történik.

Pályázati forrásokra lenne szükség

Az olvasói észrevételek alapján tettük fel kérdéseinket a helyi önkormányzatnak, azt tudakolván, kinek a tulajdonában van a többszintes épület. Válaszuk szerint: „A Széchenyi utca 47. szám alatti ingatlan a Magyar Állam tulajdona, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság

vagyonkezelésében áll. Az intézet vezetésével kapcsolatban állunk, a kert rendezését információink szerint a jövő hétre ütemezték be. Az épület rendbetétele – akár állami, akár önkormányzati funkciót kap az ingatlan a jövőben – csak pályázati források bevonásával lehetséges.”

De nem csak Zentai László, a helyhatóság médiareferense válaszolt írásban, valóban történt is valami a telken. Miközben további kérdéseinket megküldtük a gyermekvédelmi főigazgatóságnak és a reakciójukra vártunk, azt tapasztalhattuk, hogy a park rendbetételét el is végeztette.

bővebben a cikk eredeti helyén olvashatsz: HEOl.HU

Megjegyzés küldése

 
Top