0

Két éve nyitott meg Egerben a Különjárat nyers és vegán bisztró. Tulajdonosai a kezdetek óta a környezettudatosság jegyében próbálják végezni munkájukat, s Máté Adrián ügyvezető elmondása szerint ez nem mindig egyszerű.

A téma iránti elhivatottságuk az, ami miatt mindenképpen odafigyelnek a különválogatásra. Kezdetben a papírhulladékot az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel vitették el, de növekvő forgalmuk miatt az felhalmozódott náluk.

Úgy döntöttek, apránként inkább gyűjtőszigetekbe viszik, ahogy az üveget és a műanyagot is. Ez persze több időt és energiát igényel, de úgy gondolják, megéri a fáradságot. Komposztálással is foglalkoznak, az arra alkalmas élelmiszereket így újrahasznosítják.

Dr. Zsidai Sándor, a szarvaskői Öko-Park Panzió-Kemping és Kalandpark tulajdonosa elmondta, szintén a létesítmény indulása óta foglalkoznak a környezettudatos hulladékgyűjtéssel, hiszen profiljukat tekintve ez evidens. A területükön kihelyezett szelektíves gyűjtőedények vannak, melyeket vendégeik is használnak.

A szobákban erre a célra elkülönített szemetesedények nincsenek, de az érkezők figyelmét mindig felhívják arra a lehetőségre, hogy az újrahasznosítható hulladékot ne azokba dobják, hanem melléjük tegyék.

Fotó: Berán Dániel

bővebben a cikk eredeti helyén olvashatsz: HEOL.HU

Megjegyzés küldése

 
Top