0

Nézzétek meg, milyen rendezvényeket tartanak a hétvégén Heves megyében!

Péntek

Egerben, a szépasszony-­völgyi Márai Aktív Turisztikai Látogató Központban ­láthatják az érdeklődők a ­Neoton Familia­ Sztárjai koncertet. A megalakulásától ­vokális popzenét ­játszó, a nemzetközi porondon is sikert sikerre halmozó­ ­csapat augusztus 4-én este ­kilenc órától lép a színpadra. Fontos tudnivaló: a helyfog­lalás érkezési sorrendben történik.

Szombat

Felsőtárkányban reggel kezdetét veszi a kétnapos, nagy közkedveltségnek örvendő ­rétesnapok. A megszokott hagyományőrző programok mellett a rendezvény külön érdekessége lesz, hogy ezen az eseményen debütál – ebben ­sütik a rétest – egy közel százéves mobil tábori kemence,­ ­amelyet az önkormányzat újíttatott fel.

Nagytályán harmadik alkalommal rendeznek gulyásfesztivált a település közparkjában. A gulyásfőzést délután egy órakor kezdik, majd két órától kulturális programok szórakoztatják a közönséget. Este az utcabál előtt sztárvendégként Aradszky László ad műsort.

Egerben, a Templom ­Galériában az Artistic Move Europe­ Francia–Magyar ­Művészkör első nemzet­közi kiállítása nyílik szombaton délután 5 órakor. A harminc művész képeiből összeállított tárlat megnyitóján Teresa Gehin, az AME elnöke mond köszöntőt. A kiállítást Dsupin Luca, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem művészettörténet szakos hallgatója nyitja meg. Közreműködik: Zsák ­Terézia (ének).

Vasárnap

Egerben az Egri Görög Önkormányzat hagyomány­őrző táncházat tart. A program délután 4 órakor kezdődik a Szent Hedvig Leánykollégiumban (Dobó tér 2.). Ezt követően ugyanitt vetélkedőt ­rendeznek 8 órától Görögök Magyarországon címmel.

Megjegyzés küldése

 
Top