0
Heves megyében kilenc helyszínen, húsz csúszdaberendezést vizsgáltak meg a kormányhivatal szakemberei, egy vízi játék esetében tártak fel jogsértést.

Tombol a kánikula, rekordokat dönt a vendégforgalom a strandokon és aquaparkokban. A vízi csúszdák különösen a gyerekek kedvencei, ezért is igényel fokozott figyelmet az üzemeltetésük és ellenőrzésük. Heves megyében kilenc helyszínen, húsz csúszdaberendezést vizsgáltak meg a kormányhivatal szakemberei, egy vízi játék esetében tártak fel jogsértést – tájékoztatott a Heves Megyei Kormányhivatal.

Közölték: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium idei évre meghatározott témavizsgálatai között szerepel az aquaparkok üzemeltetési feltételeinek piacfelügyeleti ellenőrzése. A témavizsgálat keretében – a Minisztérium útmutatása alapján- a Heves Megyei Kormányhivatal Egri Járási Hivatal Fogyasztóvédelmi Osztálya Heves megyében kilenc helyszínen végzett helyszíni ellenőrzést.

Fotó: H. Szabó Sándor
Összesen 20 berendezés kapcsán vizsgálták a szakemberek az üzemeltetés feltételeihez szükséges tanúsítványokat, azok tartalmi megfelelőségét, a berendezések érvényességét és a helyszínen feltüntetendő adattáblák meglétét.

Az ellenőrzések során egy esetben, a Hatvani Városi Strandfürdő ellenőrzése során tártak fel jogsértést, az üzemeltető nem tudott minden szükséges dokumentumot a helyszínen bemutatni. A hatóság piacfelügyeleti eljárás keretében indított eljárást. (Az üzemeltető később pótolta a hiányosságot. )

bővebben a cikk eredeti helyén olvashatsz: HEOL.HU

Megjegyzés küldése

 
Top