0

A nógrádi Vincze Ferenc és navigátora, Bazsó Attila győzelmével ért véget a 12. Eger-rali. A Skodával versenyző páros első futamgyőzelmét szerezte az Országos Rali Bajnokság idényzáróján.

A versenyt a Turán Frigyes, Farnadi Ágnes páros kezdett a legjobban, a kettős megnyerte az első kör mindhárom gyorsasági szakaszát.

 A negyediken azonban a Vinczéék bizonyultak a leggyorsabbnak, és a következő szakaszon a vezetést is átvették. Ezt a pozíciót ki sem engedték a kezükből a 151 kilométer össztávú verseny céljáig.

A Turánék és Vinczéék között óriási küzdelem zajlott, a tizenöt gyorsasági szakasz közül nyolcszor kevesebb, mint egy másodperces különbség alakult ki. A mindössze 26 éves Vincze csak a sötétben lebonyolított három gyorsasági szakaszon tudott néhány másodpercnél nagyobb előnyt kiautózni Fordos riválisával szemben.

A két páros fölényét jellemzi, hogy más nem is tudott szakaszgyőzelmet aratni: Vincze tíz, Turán pedig öt leggyorsabb időt jegyzett, a győztesek átlagsebessége pedig 137,9 kilométer/óra volt.

Fotó: Lénárt Máron

bővebben a cikk eredeti helyén olvashatsz: heol.hu

Megjegyzés küldése

 
Top