0

Útjára indult a Hangszert a kézbe egri rendevzvénysorozata. A diákok már a reggeli órákba birtokba vették a Kepes Intézetbe kiállított hangszereket és mosolyogva próbálgatják, hogy is szólaltassák meg.

Az ismeretterjesztő turné egri állomását a főszervezők hivatalosan is megnyitották. A kedd délelőtti megnyitón Bajnai Zsolt, az NKA Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program megvalósításáért felelős kollégium vezetője kiemelte a pédlátlan összefogást, amelynek köszönhetően megvalósult a Hangszert a kézbe sorozat. Ismertette az eddigi mérleget:


Eger segítségével hamarosan elérik a 30.000 látogatót. Nagyon hálásak a városnak, hogy befogadták a programjukat, amely Rázsi Botondot, Eger város alporgármesterét dupla örömmel töltötte el.


Egyfelől azért, mert városvezetőként részese lehet ennek a sikeres sorozatnak, másfelől magánemberként, dobosként is boldogsággal tölti el, hogy ellátogathat egy ilyen zenei programra. Balogh Géza, a Hangszeresek Országos Szövetségének elnöke is méltatta az Egri Kuturális és Művészeti Központ nyújtotta segítséget, továbbá a Kepes Intézetet, hogy a helyszínt biztosították. Szerinte mindennél fontosabb, hogy ilyen sok mosolygós arcot láthat, akik miután hangszert fognak a kezükbe, talán részesei lesznek a következő muzsikus generációnak.


A november 18-ig tartó esemény ingyenesen látogatható, melynek helyi szervezője az Egri Kulturális és Művészeti Központ, helyszíne pedig a Kepes Intézet.

A 350m2- es zenei játszótér és hangszerkiállítás több részből áll: dob és ütőhangszerek, gitárok és basszusgitárok, billentyűs hangszerek, elektronikus zenei szegmens és a stúdiós szekció. Egész napon át tartó előadások és koncertek szerepelnek a részletes program kínálatában.


A Hangszert a kézbe programról: a felhőtlen játékba feledkezve nagyszerű és boldog pillanatokat élhetnek át a gyerekek, az egészen kicsiktől a nagyobbakig. A programsorozat egy olyan országjáró hangszerkiállítás, hangszersimogató és könnyűzenei oktatási bemutató egyszerre, amely mindig más-más városban irányítja rá a fiatal korosztályok figyelmét a zenélésre, a könnyűzene tanulásának lehetőségeire.

Hangszert a kézbe programsorozat célja, hogy a fiatalok előtt megnyissa a hangszeres zenélés kipróbálásának lehetőségét, közülük minél többeket vegyen rá a rendszeres muzsikálásra, a legtehetségesebbeket pedig a zenetanulásra.

Megjegyzés küldése

 
Top