0

Heves megyében a Tisza partján lévő Kiskörei Halgazdaságban hat évtizede foglalkoznak halgazdálkodással. 168 hektár vízfelületen hét tavon és 6 teleltetőben, főképp pontyot, amurt, busát, harcsát, süllőt, csukát, keszeget és compót tartanak.

A kidolgozott tartás technológiának köszönhető, hogy a  természeteshez közeli környezetben, oxigéndús, forgatott tiszai vízben nevelt halak húsa jó minőségű.

A karácsony előtti nagy lehalászások ideje december 7-én kezdődnek és december 22-én fejeződnek be. Fekete Pál halászatvezető elmondta, a hajnalban kezdődő és pirkadatig tartó munkálatokban, a  halászokat  helyi közmunkások is segítik, hogy kitudják elégíteni az igényeket.

A karácsonyi ünnepekre Kisköréről, több mint 220 mázsa-javarészt pontyot-de más halat is szállítanak, Budapest, Pest, Heves, Borsod, Nógrád és  Jász-Nagykun-Szolnok megye kereskedelmi egységeibe.










H. Szabó Sándor felvételei

Megjegyzés küldése

 
Top