Heves megyében a Tisza partján lévő Kiskörei Halgazdaságban hat évtizede foglalkoznak halgazdálkodással. 168 hektár vízfelületen hét tavon és 6 teleltetőben, főképp pontyot, amurt, busát, harcsát, süllőt, csukát, keszeget és compót tartanak.
A kidolgozott tartás technológiának köszönhető, hogy a természeteshez közeli környezetben, oxigéndús, forgatott tiszai vízben nevelt halak húsa jó minőségű.
A karácsony előtti nagy lehalászások ideje december 7-én kezdődnek és december 22-én fejeződnek be. Fekete Pál halászatvezető elmondta, a hajnalban kezdődő és pirkadatig tartó munkálatokban, a halászokat helyi közmunkások is segítik, hogy kitudják elégíteni az igényeket.
A karácsonyi ünnepekre Kisköréről, több mint 220 mázsa-javarészt pontyot-de más halat is szállítanak, Budapest, Pest, Heves, Borsod, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megye kereskedelmi egységeibe.
H. Szabó Sándor felvételei
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

Megjegyzés küldése