0

Térségünkben minden kedves vendégünk megtalálhatja a számára megfelelő összetételű gyógyvizet, az egész család pedig élményekkel teli napot tölthet el fürdőinkben.

A Gyógyvizek völgye igazi nevezetessége az Egerszalókon feltörő termálforrás és a lefolyó víz által létrehozott sódomb. A 65-68 oC-os ásványi anyagokban gazdag gyógyvízből kiváló sók folyamatosan építik az impozáns látványt nyújtó csipkézett, fehér képződményeket.

A demjéni Hegyeskő-völgyében található termálfürdő az ország legújabban feltárt gyógyvize. A gyógyfürdő és a wellness részleg mellett már barlangfürdő is várja a látogatókat, mely Közép-Európa leghosszabb barlangfürdője.

Az Egerbe érkező turisták ezrei látogatják szívesen a termálfürdőt. Itt még a mozgásszeri panasszal szenvedők is enyhülést találnak problémáikra. A tizenegy medence közül a legkisebbektől a legidősebbekig mindenki megtalálja a számára megfelelőt. A termálfürdő közvetlen közelében találhatjk a Török fürdőt, mely 6 medencével és magas minőségű wellness szolgáltatásokkal várja a pihenni és gyógyulni vágyó vendégeket.

A Zsóry Gyógy- és Strandfürdő Mezőkövesd üdülőterületén 21 medencével várja vendégeit. A 70 éves fürdő 72oC-os kéntartalma Magyarországon az egyik legmagasabb. A kikapcsolódásra vágyókat egy nyakdögönyözős, pezsgőágyas élménymedence várja, melybe a fedett uszoda és gyógymedencék épületéből lehet kiúszni. A 100 méter átmérőjű körmedencét élményelemek és hullámmedence színesíti. A kicsik gyermek élménymedencében pancsolhatnak, míg a szülők a wellness részlegben kényeztethetik magukat.

A bükk hegység lábánál található üdülőfaluban, Bükkszéken a SALVUS gyógyvíz lehet segítségünkre. Ivókúra keretében a gyomrunkat, vércukorszintünket és vesénk működését javítja. Belélegezve a légútjainkat tisztítja és gyógyítja. Fürdőkúra esetén reumás, bőr- és nőgyógyászati megbetegedést kezeli, jól hat a vérkeringésre és bizonyos szembetegségekre is. A fürdő felújítva várja a gyógyulni, pihenni és szórakozni vágyókat.

A 2011-ben megújult Bogácsi Termálfürdő a pihenni és gyógyulni vágyó vendégeket egész évben fogadja. A fürdő területén 6 gyógyvizes medence (melyek közül egy félig fedett- , egy gyermekmedence, vízi játszótér és egy feszített víztükrű úszómedence) áll a vendégek rendelkezésére. 2001-ben nyilvánították a bogácsi termálvizet gyógyvízzé, mely ásványianyag-tartalma szerint a kénes gyógyvizek csoportjába tartozik.

fotó: egerszallas.hu

forrás: csillagvidek.hu

Megjegyzés küldése

 
Top