0

Elsőként ötvennégy állatfajt lehet majd megtekinteni, majd két évig folyamatosan bővítik az intézményt, évente plusz ötven fajt szeretnének betelepíteni.

Bár a viszon­tagságos időjárás miatt ­március helyett csak májusban nyitja meg kapuit a felsőtárkányi állatkert, a megtekinthető állatok minden bizonnyal kárpótolni fogják majd az érdeklődőket a késedelemért – tájékoztatta a heol.hu-t Pullai Béla, az intézmény igazgatója.

Kifejtette, az elhúzódó csapadékos, hideg idő miatt nem tudtak a megfelelő ütemben haladni a ­kivitelezési munkálatokkal, ezért kénytelenek voltak elhalasztani a nyitás időpontját.

A kifutók nagy része már elkészült, több állatot be is költöztettünk, sőt már az alkalmazottaink is megvannak, azonban az utak építésével nem tudtunk a megfelelő ütemben haladni. Hamarosan remélhetőleg tudjuk folytatni a munkálatokat, majd a védett állatok betelepítését szeretnénk elkezdeni – részletezte az ­intézményvezető.

Elárulta, mind külföldről, mind pedig belföldről érkeznek védett példányok, elsőként a gyűrűsfarkú makikat telepítik be, ezt követően pedig sorban a többi állatot, köztük két gyönyörű oroszlánt is.

fotó: 24.hu (illusztráció)

bővebben a cikk eredeti helyén olvashatsz: heol.hu

Megjegyzés küldése

 
Top