0

A kopasz fák szürkésbarna képe helyett gyönyörű halvány zöld színek fogadják a vándorokat és amerre járunk, lábunk alatt virágok színesítik az erdőt.

Tavasz erdész szemmel

A tavasz az erdészek számára az erdőművelésnek, azaz a fiatal erdők létrehozásának, gondozásának egyik fő időszaka. Tél végétől kezdődnek meg a csemeteültetések, makkvetések, hogy a jövő generációjának is biztosítva legyen az értékes erdővagyon.


Vadászat-Afrikai sertéspestis

Magyarországon először a Mátra térségét érte el az afrikai sertéspestis (továbbiakban ASP). Az erdőterületek nem kerülnek lezárásra, hiszen a vírus az embereket nem veszélyezteti! A sertéshús és a húskészítmények továbbra is biztonsággal fogyaszthatók!


Fontos, hogy a fertőzött területet élő vaddisznó, vaddisznó test vagy azok húsa nem hagyhatja el. Az EGERERDŐ Zrt. arra kéri a lakosságot, hogy ha erdőjárás során bágyadt, senyvedt vaddisznót lát vagy elhullt jószágot talál, ne nyúljon hozzá, kerülje el és tájékoztassa ifj. Nagy Károlyt, az EGERERDŐ Zrt. vadászati előadó kollegáját az észlelésről (e-mail: ifj.nagy.karoly@egererdo.hu; tel.:+36 30 535-84-04).

A betegség tovább terjedésével sajnos veszélybe kerülhetnek a házi sertés állományok is. Ennek megelőzésében a hatóság a lakosság és a sertés telepek szakembereinek prevenciós munkájára is számít. A lakosság számára részletes tájékoztatás itt olvasható: http://portal.nebih.gov.hu/afrikai-sertespestis

Véradás a Pazsagi Turistaházban

Már több éves hagyomány szerint idén tavasszal is erdészek adják vérüket a beteg emberekért. Az önkéntes váradáson az EGERERDŐ Zrt. kollégái mellett a szomszédos erdőgazdaság, az ÉSZAKERDŐ Zrt. kollégái is részt vesznek, de az esemény nyilvános, így minden segítőszándékú érdeklődőt szeretettel várunk az erdei helyszínen. További információ: Csiky Zsolt (e-mail: csiky.zsolt@egererdo.hu ,tel.: +36 30 257-4520)

Kisvasutak
A kisvasutak hétvégén menetrend szerint közlekednek. Következő rendezvény a Gyereknap a Mátravasúton, 2018.05.27-én, amire erdei sportágválasztóval készülünk! Gyertek el minél többen! A program 14 éven aluliak számára díjmentes!

Napsütéses hétvégét kíván az EGERERDŐ Zrt.
Képeket Vigh Ilona és ifj. Nagy Károly készítette.

Megjegyzés küldése

 
Top