0

A Föld bizonyos helyein az átlagosnál magasabb rezgésszámú, tisztább energia tapasztalható. Magyarországon is található több ilyen gyógyító energiájú terület, ahol frissnek, energikusnak érezzük magunkat, csökken a testi panaszaink erőssége, jobban érezzük magunkat.

A legismertebb gyógyító erejű, pozitív rezgésű helyek közé tartozik Magyarországon Egerszalók.

Az egyedülálló Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő Eger városától 6 km-re, Budapesttől pedig 120 km-re található. A vidéki gyógyhelyek közül Egerszalók fekszik legközelebb a fővároshoz, a fürdő Egerből és Budapestről is könnyen megközelíthető.

2007. július 14-től fogadja vendégeit a Saliris Resort Gyógy- és Termálfürdő. Az 1.900 m2 vízfelülettel rendelkező létesítményben összesen 17 külső és beltéri medence kap helyet. Gyógyvizes ülőmedencék, pezsgőfürdő, élménymedencék, gyerekmedencék és csúszda biztosítják a kellemes időtöltést minden korosztály számára.


Egerszalók igazi nevezetessége a község déli részén, a föld mélyéből feltörő termálforrás és a lefolyó víz által létrehozott mészkődomb, mely az évek során Sódomb néven vált ismerté. A 65-68 C◦-os ásványi anyagokban igen gazdag gyógyvíz folyamatosan építi az impozáns látványt nyújtó csipkézett, fehér képződményeket.


Az Európában egyedülálló látványhoz hasonló természeti képződmény még két helyen található a világon, Törökország ázsiai részén Pamukkale-ban, valamint az Egyesült Államokbeli Yellowstone Nemzeti Parkban.

Exkluzív wellness élmények

A fürdő exkluzív Szaunavilága különleges élményt kínál a szaunázás szerelmeseinek, melyben fürdőruhás és fürdőruhamentes rész található. A belső térben található szaunákat, valamint merülő medencét, két dézsa zuhanyt, zuhanyzókat és pezsgőmedencét fürdőruhában is használhatják a vendégek.


A Szaunavilág külső területén hazánkban először kerültek kialakításra rönkfából készült finn szaunaházak, a hozzájuk tartozó merülő medence és zuhanyzók, valamint a naturista napozók. A rönkházakban naponta több alkalommal vehetnek részt szaunaszeánszokon.

A wellness részlegen Germaine de Capuccini kezelések (klasszikus masszázsok, Sperience terápia, Kontinensek különleges masszázsai, Perfect forms alakformálás, Arckezelések), Thai keleti kezelések, Ajurvéda keleti kezelések (Abhyanga Gyógynövényes Testmasszázs, Ajurvédikus gyermek masszázs, Indiai fejmasszázs, Udvartana - Gyógynövényes Karcsúsító Masszázs) és az Alpha sphare többdimenziós élményszoba járulnak hozzá a vendégek testi-lelki feltöltődéséhez és nyugodt kikapcsolódásához.

termalfurdo.hu

Megjegyzés küldése

 
Top