0
Hagyományos lakodalmas fogásokkal és a helyi esküvői szokások bemutatásával várták az érdeklődőket szombaton Egerbaktán, a „Száll a Daru” lakodalmas találkozón.

A programon több környékbeli település is képviseltette magát, rendhagyó, színes programmal szórakoztatták a megjelenteket.

Az rendezvénysorozat délben kezdődött, a készülő Egerbakta című helytörténeti kötet bemutatásával, majd a helyi értéktár elemeit is ismertették, az előadásokat pedig egy esküvői tárlat megnyitása zárta.

Egerbaktai Lakodalmas Találkozó, Fotó: Berán Dániel

Csak ezután következett az érdekességek java, elkezdődött a hagyományos baktai lakodalmas szokások felelevenítése. A résztvevők bepillantást nyerhettek, hogyan is zajlott anno a menyasszony kikérés, és egy rezes banda kíséretével lakodalmas menet is útnak indult a településen.

Számos környékbeli vőfély és hagyományőrző csoport is szórakoztatta a résztvevőket, emellett finom fogásokban sem volt hiány, hagyományos lakodalmas étkeket kínáltak a megjelenteknek. A programot menyecsketánc, majd közös lagzis mulatozás zárta.

bővebben a cikk eredeti helyén olvashatsz: heol.hu

Megjegyzés küldése

 
Top