0

Július 21-én első alkalommal indul a „Bükki vizek vonata”, azaz egy különvonat Mahócára tematikus programmal az Északerdő Zrt. jóvoltából. A bükki élővizekről és forrásokról szóló ismertető mellett egyéni kikapcsolódási lehetőségek is lesznek.

A szárnyvonalon a Lillafüredi Állami Erdei Vasút menetrend szerinti vonatai egyébként nem járnak, Mahócára csak különvonatokat indítanak alkalmanként. Július 21-én 9.30-kor, illetve délután 14.20-kor indulnak a járatok Miskolc-Dorottya utcától Mahócára, visszafelé pedig 12.00-kor, 15.45-kor és 17.45-kor.


A délelőtti különvonat andókúti érkezése után az erdei forrástó partján egy erdész tart ismertetőt a bükki élővizek és források érdekességeiről. Lehet majd piknikezni, elsétálni a Varbói-tóhoz vagy kirándulni akár Lillafüredig, és nyomvonalbejárásra is lehetőség lesz Farkasgödörig.

A szerelvények az időjárásnak megfelelő összeállításban, elsősorban nyitott személykocsikból fognak állni, de szükség esetén néhány zárt kocsit is csatolnak hozzá. Vonógépként a tervek szerint a LÁEV két C-50-es kismozdonya szolgál majd.

Elérhetőségek a jelentkezéshez ide kattintva. 

ÉSZAKERDŐ ZRT.,   FOTÓ: FACEBOOK.COM / ÉSZAKERDŐ ZRT.

Megjegyzés küldése

 
Top