0

Hegedűsné Majnár Márta, az Egri Városi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője lapunknak elmondta, hogy a Szallas.hu kimutatásai szerint tavaly a hevesi megyeszékhely a vidéki célpontok közül, Hajdúszoboszló után a második leglátogatottabb település volt.

A vendégéjszakák száma a még nem végleges összesítések szerint meghaladja a 600 ezret, amely túlszárnyalja a 2017-es eredményt.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a külföldiek által Egerben eltöltött vendégéjszakák aránya 2018-ban jelentősen nőtt és elérte a 30 százalékot. Ez 2013-hoz képest csaknem megduplázódott.

A vezető helyen a lengyel vendégek álltak, rajtuk kívül a szlovák, a cseh és a német turisták is jelentős számban érkeztek.

Az elmúlt évben beindított Visiteger.com honlap sikeresnek bizonyult: fél év alatt 107 ezer érdeklődő 437 ezer oldalmegtekintést generált. A hazai turistákon kívül, a legtöbben Lengyelországból, Szlovákiából és az Egyesült Államokból érdeklődtek a város iránt.

Európa vezető turisztikai portálja, az European Best Destinations Egert beválogatta a legjobb európai borrégiók közé.

Tavaly a városban legtöbben a várat, a Szépasszonyvölgyet és az egri gyógyfürdőket keresték fel. De nagy forgalmat bonyolított le az Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont is, amely a programjaival és a kiállításaival fontos látványosságává vált Egernek.

borítókép - legifoto.hu

bővebben a cikk eredeti helyén olvashatsz: turizmus.com

Megjegyzés küldése

 
Top