0

Hamarosan újra üzemelhet a Szent József park egyik legvonzóbb attrakciója, de folynak az előkészületek a park teljes felújítására vonatkozóan is.

A Szent József park és a szökőkút kérdése évek óta foglalkoztatja az egri közvéleményt, hiszen a város egyik leghangulatosabb közteréről van szó, ami mind a helyiek, mind pedig a turisták számára közkedvelt gyülekezőpont. Itt található a Szent József forrás is, ami szintén nagyon népszerű és ingyenes vízvételi pont a városlakók körében.

Nagyon leromlott a park állapota

A park állapota az utóbbi években nagyon leromlott, és a szökőkút hiánya mellett feltűnő lehet a kövezet fellazulása, illetve néhol már a hiánya is, de a lépcsőzet állapota sem túlságosan szivetmelengető látvány. A Városgondozás előnyére legyen mondva, hogy még így is mindent megtesznek a park állagának és szépségének megóvása érdekében. A héten például padokat festettek és folyamatosak a kertészeti beavatkozások is.

A park további részével és annak felújításával kapcsolatban a polgármester elmondta, hogy a közgyűlés a legutóbbi ülésén a jelenlegi, mintegy 10 millión felül, – ami a szökőkút rendbetételét jelenti – további 20 millió forintot szavazott meg a park és a benne található ivókút, valamint annak környezetének teljes rehabilitációjára.

Az alapoktól újul meg a szökőkút

A beruházás során felújítják a szökőkút teljes vízgépészetét és szigetelését, továbbá a körülötte lévő járdaburkolat műköveit is kicserélik. Megújulnak a lépcsők és épül egy rámpa is, amit a mozgáskorlátozottak és a babakocsival közlekedők is kényelmesen használhatnak majd.

A forrás környezete is megújul

Megújul továbbá a Szent József forrás körüli térburkolat is, amely egy teljesen új, andezit járófelületet kap majd.

borítókép - Városgondozás Egerért

Megjegyzés küldése

 
Top