0
Íme néhány izgalmas, barátságos, romantikus vagy éppen ínyenceknek való úti cél, amit kevesen ismernek.


A park a Klapka György és a Hadnagy utca között fekszik, keleti oldalán található az Eger-patak és a strandfürdő is, amelynek egyik bejáratához a patakon átívelő híd vezet.

Díszes kovácsoltvas kapuit Fazola Lénárd készítette, központjában szökőkút áll. Játszótere hangulatos környezetben, nagy területen található, kicsiknek és nagyobb gyerekeknek is ideális.


A Líceum épületében (Eszterházy tér 1.) tudományos játszóház, a város legmagasabb kilátóhelye, varázsterem és planetárium is várja a látogatókat. Sötétkamrájában a kontinens legrégebbi működőképes panoráma kivetítő berendezése, csillagászati múzeumában – Európában egyedülálló módon – eredeti helyszínen, eredeti műszerek tárlata tekinthető meg.


A Csiky Sándor utca 30. szám alatt a kelet-közép európai régió egyetlen Beatles gyűjteményét láthatjuk. A pincétől az emeletig közel 2000 tárgyi emlék sorakozik, amelyeket két Beatles-rajongó barát gyűjtött össze.


A Harangöntő utca 4. szám alatt Kopcsik Lajos Oscar-díjas, olimpiai- és világbajnok, Guinness rekorder mestercukrász 120 lenyűgöző alkotását nézhetjük meg. A barokk szobában a padlótól a csillárig, a kanapétól a gyümölcsös tálig minden cukorból készült.


Az 1929-ben épült jellegzetes vidéki tűzoltósági szertárban (Tűzoltó tér 5.) muzeális értékű járműveinek, az 1940-50-es évek híradós állomásainak technikai eszközeit bemutató kiállítását találjuk, ahol végig követhetjük a tűzoltó felszerelések változását is a kezdetektől napjainkig. Az udvaron játszótér is várja a kisebbeket.


Szezonális ínyencségekkel teli nyers és vegán bisztró az Eszterházy téren. Legyen szó akár tej-, tojás-, húsmentes, gluténmentes menüről különleges és bő a választék. Reggelire ehetünk például kását, goji bogyóval, kókuszvirág cukorral és szűrt vízzel készül. Nemcsak vegánoknak érdemes betérni!


Szó Gellért cukrász 2015-ben a Pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltortájával, 2016-ban az Őrség Zöld Aranya tortájával győzött ’Az ország tortája’ versenyen. A kézműves cukrászdában kínált desszertek látványra és ízre is mesések a Klapka György utca 8-ban!

Az összeállítást készítette: N. P. O.

forrás: Blikk.hu

Megjegyzés küldése

 
Top