0

A kertben megannyi állat fordul meg nap mint nap, ám annak külön jelei vannak, hogyha sündisznó portyázik éjjelente az udvaron.

Nagyon sok állat él a vadvilágban, mely már egyre jobban összefonódik az emberek világával. Rengetegen fordulnak meg a kertekben, az ökoszisztémának kifejezetten jót tesz a magas diverzitású élővilág.

Olyan fajoknak nyújt életteret akár egy pici zöld terület is, melynek tagjai egyre csak fogynak, ilyenek a sündisznók. Érdemes figyelni a jelekre, hogy egy kis tüskés vendég költözött a birtokra.

Az összegyűjtött levélkupac

A sünök kifejezetten szeretnek sötét, védett helyeken aludni. Hogyha az összegereblyézett leveket valami állandóan széttúrja, erős a gyanú, hogy egy sündisznó ólálkodik a kertben. 

Fotó: Anneyp / Getty Images Hungary

Ha észreveszed az új lakót, sokat segítesz neki azzal, hogy nem szeded fel az összes levelet, hanem hagysz neki egy kis helyet, ahol a hidegebb időszakokban meghúzhatja magát. Az avarégetés kifejezetten rosszat tesz nekik, könnyen bent éghetnek, miközben észrevétlenül pihennek.

Az árulkodó ürülék

Többfajta ürülék található a kertekben, különböző méretű, formájú, melyekből következtetni lehet, mi hagyta maga után. A süniké olyan, mint a macskáké, csak kisebb, és oválisabb alakú. Ha ilyeneket találsz, erős a gyanú, hogy laknak a közelben vagy az udvarban.

Ha a szomszédoknál is van

Hogyha már a szomszédoknál is felbukkantak sünök, akkor szinte száz százalék, hogy a te kertedben is mászkálnak. Ezek az állatok nem szeretnek sokat caplatni, a szükséges táplálékokat mindig a közelben szedik össze. 

Kamera

Ha biztos szeretnél lenni abban, milyen aprócska vendégek portyáznak az udvarban, érdemes felszerelni egy éjjellátó kamerát, hiszen a sündisznók éjjeli állatok. Igen hasznos vadászok, sok kártékony lénytől, csigáktól szabadítják meg a kertet.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

forrás: FEMINA.hu

Megjegyzés küldése

 
Top