0
Életének 65. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Puhl Sándor, akit korábban négyszer választottak meg a világ legjobb labdarúgó játékvezetőjének – közölte honlapján a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) csütörtökön.

A világhírű játékvezető, az 1994-es vb-döntőt és az 1997-es BL-döntőt dirigáló magyar szakember 65 esztendős volt. Puhl Sándort, a Magyar Labdarúgó Szövetség Játékvezető Bizottságának alelnökét az MLSZ saját halottjának tekinti.

Puhl Sándor játékvezető a Ferencváros-UTE NB I-es labdarúgó mérkőzésen a Megyeri úti Stadionban (Fotó: MTI/Németh Ferenc)

A kiemelkedő tehetségű játékvezető már fiatalon, 1984-től működött a labdarúgó NB I-ben.

Világhírre az 1990-es években tett szert, nemzetközi sportpályafutásának elismeréseként az IFFHS négyszer választotta a világ legjobb játékvezetőjének (1994–1997 között).

Ő vezette az emlékezetes brazil–olasz világbajnoki döntőt Los Angelesben 1994-ben, és három évvel később Münchenben a Dortmund–Juventus Bajnokok Ligája-döntőt is.

Eger és Emőd város díszpolgára, 2010 óta az MLSZ Játékvezető Bizottságának alelnöke, a hazai és nemzetközi labdarúgás megbecsülését élvezte.

Családja csöndes és méltóságteljes gyászában osztozik a Magyar Labdarúgó Szövetség, egyben kéri a gyászolókat és a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben kérésüket: nem kívánnak nyilatkozni és a legszűkebb körű temetésről később intézkednek.

forrás: hirado.hu

Megjegyzés küldése

 
Top