0

A legjelentősebb hazai pihenőhelyen már közel százezer daru állomásozik, a következő hetekben pedig még érkezhetnek egyedek 
– tájékoztatott közösségi média oldalán a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága.

Minden évben sokak által várt esemény a darvak megérkezése a Hortobágyra. A legjelentősebb hazai pihenőhelyen már közel százezer daru állomásozik, a következő hetekben pedig még érkezhetnek. A csúcsidőszakban akár 160 ezer daru is időzhet majd a Hortobágyon.

A Hortobágyi Nemzeti Park közösségi média felületén egy videót is közzétett a parkban pihenő madarakról, a látvány pedig elképesztő.

A többezres darucsapatok naponta ismétlődő, alkonyathoz és pirkadathoz kötődő mozgásának, a daruhúzásnak a megtekintésére a park igazgatósága szeptember végétől október végéig hétvégéken és az őszi szünetben hétköznap is túrákat szervez. Októberben az alkonyati túrákon lesz a hangsúly.

A vezetett túrákra jelentkezni itt van lehetőség.

A vezetett túrákon túl van lehetőség egyénileg is megfigyelni a madarakat. Fontos azonban tudni, fotókat kizárólag a tavak töltéseiről, vagy az igazgatóság tornyaiból, betekintő épületeiből lehet készíteni. A Kondás-tó északi elbontott töltésére viszont nem lehet bemenni. Ezen kívül semmilyen sátrat, mobil lest nem lehet kihelyezni.

Tilos vakut, vagy egyéb mesterséges fényt használni a fotózás vagy közlekedés során – figyelmeztetnek a nemzeti park honlapján.

forrás: hirado.hu

Megjegyzés küldése

 
Top