0

Hamarosan itt a gyermekek világnapja, az UNICEF pedig ismét megrendezi globális kampányát és kékbe borítja a világot. 

A gyermekek világnapján a gyermekjogok fontosságára hívják fel a figyelmet, hiszen 1989-ben ezen a napon írták alá a Gyermekjogi Egyezményt. A világon a legszélesebb körben elfogadott emberi jogi dokumentumról van szó, amely 196 országban garantálja, hogy minden gyermeket ugyanolyan alapjogok illessenek meg.
November 20-án világszerte kék fényfestést kap számos ikonikus épület, és a kék szín visszaköszön a különleges kezdeményezésben is, melynek fókuszába idén a gyermekek és fiatalok mentális egészségét helyezte a szervezet. Az előzetes tervek szerint – ahogy a korábbi években is – számos ismert és elismert közszereplő csatlakozik majd a kampányhoz, akik valamilyen formában kötődnek a szervezethez és támogatják annak célkitűzéseit.
A kék színbe borított épületekkel szeretnék felhívni a figyelmet arra is, hogy szükség van az ellátórendszer kapacitásának növelésére, illetve arra is, mennyire fontos, hogy mindannyian figyeljünk a gyerekekre, vegyük észre és vegyük komolyan a lelkiállapotukban beálló változásokat.

Ehhez a kampányhoz csatlakozik az egri önkormányzat is, így november 20-án, 17-től 21 óráig a városháza épülete – 24 lámpa által megvilágítva – kék színbe öltözik majd.

borítólép, Kájer Árpád

forrás: heol.hu

Megjegyzés küldése

 
Top