0

Egymás után nyílnak a karácsonyi vásárok hazánkban. Pár nappal advent első vasárnapja előtt már Debrecen, Eger, Szerencs, és Veszprém belvárosa is ünnepi díszbe öltözött. A sok finomság mellett, karácsonyi portékákkal is várják a látogatókat egészen december 24-ig.

Egerben az egész város várja együtt a karácsonyi fények felkapcsolásást és az adventi vásár megnyitását. Itt is egész napos karácsonyi porgramok várják az érdeklődőket. Idén játszóház is működik a gyerekeknek, a jégpalotában pedig mesét hallgathatnak és kézműves foglalkozásokon is részt vehetnek.

A történelmi belváros meghittsége és a fényárban úszó Dobó tér, háttérben a csodálatos Egri várral, évről évre sokakat lenyűgöz. Kicsik és nagyok, családosok és fiatal párok számára Eger a legjobb választás, ha egy igazán látványos, dallamos, csillogó, de mégis meghitt ünnepi ráhangolódásra vágynak.
A látogatókat káprázatos díszkivilágítás, különleges látványelemek, hüttehangulatú melegedő várja, és persze lesznek forralt borok, kürtős kalácsok, kézműves termékek és megannyi karácsonyi finomság is.
fotó, Vozáry Róbert (2017)
A szervezők változatos koncertekkel készülnek, fellép többek között Boggie, Rakonczai Imre, Kállay Saunders, Aurevoir, Ripoff Raskolnikov, Horányi Youli, Kökény Attila, Groovehouse, Suba Attila és Barátai, Iván Szandra és Jász Andris.

A legkisebbek részt vehetnek a jégpalota mesés-játékos programjain, együtt táncolhatnak az Alma Együttes, a HAHÓ Együttes és az Iszkiri Zenekar gyermekkoncertjein, és felkereshetik a mesesétány élethű figuráit.

Az egri belváros és a Szépasszonyvölgy vendéglátóhelyei is ünnepi arcukat mutatják az advent időszakában, és érdemes az egri szálláshelyek ajánlatai közül is választani. 

További információ: 


Címlapfotó, Vozáry Róbert (2017)

forrás: M1,  egeradvent.hu, turizmus.com

Megjegyzés küldése

 
Top