0

Külföldön is elsöprő sikert aratott Várkonyi Zoltán 1968-ban bemutatott Egri csillagok című filmje, amelyet szomorú apropóból, Venczel Vera emlékére tűz műsorára a Duna Televízió novemberben. Minden idők egyik legsikeresebb magyar filmjének titkára az Almárium stúdiójában derült fény.

„Ritka a magyar történelemben olyan momentum, amelyet ilyen pozitív végkicsengéssel lehet elmesélni. Benne van a heroikus küzdelem, egy szerelmi szál és a bosszúvágy is, vagyis a sztori is megállja a helyét. Ráadásul a filmben látott grandiózus csatajelenetek akkoriban még csak a hollywoodi filmgyártásban voltak jellemzőek. Mindezek mellett azonban a parádés szereposztás eleve garancia a sikerre” – részletezte Dudás Viktor filmszakértő az 1968-as Egri csillagok című film sikerének titkát az Almárium című műsorban.

Venczel Verán kívül ugyanis a fő szerepekben olyan nagyságokat láthatnak a nézők, mint Sinkovits Imre, Kovács István, Bárdy György, Latinovits Zoltán, Agárdy Gábor, Ruttkai Éva, Gobbi Hilda és Koncz Gábor.

A beszélgetés IDE kattintva nézhető újra.

A beszélgetés apropóját az adta, hogy a Duna Televízió Venczel Vera emlékére a következő két vasárnap este műsorára tűzi a filmet. Ezen kívül november utolsó vasárnapján is egy klasszikus magyar filmet, a Fekete gyémántokat november 28-án 19.45-től láthatják a nézők.

Egri csillagok 1. és 2. rész – november 14-én és november 21-én 19.50-től a Dunán.

forrás. hirado.hu

Megjegyzés küldése

 
Top