Kevés olyan ember van, aki ne szeretné ezt a különleges csemegét, a zimankós időszakban pedig még inkább előszeretettel fogyasztjuk.
Ha otthon sütsz gesztenyét, akkor megosztom Veled az én titkos módszerem, amivel a z eredmény garantált.
Hozzávalók
1 kg gesztenye
1 l víz
Elkészítés
A sütés előtt fontos, hogy hosszabb időre a gesztenyéket beáztassuk vízbe. Ez lehet 2-3 óra, de ha időnk engedi, akkor egy egész éjszakán keresztül hagyhatjuk állni. Hogy minél könnyebb legyen őket kész állapotban megpucolni, ezért vagdossunk X-et az apróságokba és így tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe őket. Ez után fedjük le az egészet alufóliával, aztán mehet a sütőbe, 220 fokra, kb. 20 percre. Ha lejár az idő, vegyük le a fóliát és süssük anélkül még tovább 5 percig.
Az eredmény: tökéletes gesztenyecsapat. Egészségedre!
A kedvenc ünnepi fogásom: baconbe tekert, gesztenyés-almás csirkemell
Receptért katt a képre!
A mennyei süti receptjéért kattints a képre!
Forrás: wwww.femcafe.hu
Megjegyzés küldése