0

A „Globális Zöldítés” programja, amely ikonikus helyszínek zöldfénnyel történő díszkivilágítását jelenti 2009-ben kezdődött azzal a céllal, hogy a nemzetközi figyelem középpontjába kerüljön Írország és a nemzetközi partnerei közötti együttműködést és e kapcsolatok további elősegítése.

Az épületek zöld díszkivilágítása március 17-e hetén, Szent Patrick napjának hetén történik. 2019-ben a zöldítési kampány eredményeként 470 ikonikus épület, helyszín került zöld fénybe világszerte 55 országban, például a sydney-i operaház, a Rio De Janeiro-i Krisztus szobor, Rómában a Kolosszeum, Kínában a Nagy Fal egy része, a párizsi Sacre Coer, csak a legjelentősebbeket említve.

Ezen ikonikus helyszínek zöldfénnyel történő díszkivilágítása nemcsak Írország és a nemzetközi partnerei közötti együttműködést és a fejlett kapcsolatokat segíti elő, de maguk a kivilágított épületek is a nemzetközi figyelem középpontjába kerülnek. 

A világszerte megtartott Szent Patrick napi ünnepségsorozat nagy publicitást, intenzív média figyelmet jelent, különösen a globális kampány résztvevői számára. Ezáltal a Globális Zöldítés mind Írország mind a kampányban résztvevő partnereink számára előnyös.

Magyarországon Győr, Szombathely, Kecskemét, Budapest és Eger kapcsolódott be a zöldítés programjában.

Címlapfotó, Kájel Árpád

Megjegyzés küldése

 
Top