0

Az ősszel sem kérdés, hogy mi lesz a család hétvégi programja! Irány a kedvenc városunk: Eger. Lazító török masszázs, kiváló éttermek és finom borok várnak Budapesttől egyórányi autóútra.
Eger mindig jó választás kirándulásra, legyen szó verőfényes nyári napsütésről, színpompás őszi hétvégéről, vagy éppen advent időszakáról.
 A város lenyűgöző épített öröksége és gazdag kulturális kínálata sokakat elvarázsol, kiváltképp, hogy az élvezetekre is kiemelt figyelmet fordíthatunk: Eger bor-gasztronómiai kínálata Európa-szerte legendás. Kedvenc borunkat már mobilunkon is megtalálhatjuk az ingyenesen letölthető Egri bor alkalmazás használatával.


Érkezzünk utószezonban és ismerjük meg Eger csendesebb arcát. Némelyik attrakció hűvösben a legélvezetesebb! Töltődjünk fel egy esős nap végén a Török-fürdő aranykupolás medencéjében, melyet saját forrás táplál, majd pedig lazítsunk egy kényeztető hamam masszázs segítségével. A múzeumok időjárás-függetlenek, ráadásul ősszel kíváncsi tömeg nélkül fedezhetjük fel a bennük rejtőző kincseket. Egerben található Kelet-Közép-Európa egyetlen Beatles-múzeuma, az önmagában is gyönyörű Főegyházmegyei-könyvtárban pedig felbecsülhetetlen értékű könyvrelikviákat őriznek.


A 2018-ban Magyarország legélhetőbb városának választott Eger a gyermekek kedvence. Látogassunk el a Tűzoltó múzeumba, a Marcipán Múzeumba és a Varázstoronyba, sétáljunk egyet a város alatt szerteágazó Érseki Pincerendszerben, és persze keressük fel a várat! Kérjünk egy ingyenes Gyermek-útlevelet a Tourinform irodában, ami a kicsiknek segít az eligazodásban.

Az összeállítás eredeti helye, forrása:

Megjegyzés küldése

 
Top